Haberler

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Gazeteci yazar Dilipak: "İsrail bugüne kadar 15 yaşından küçük 14 bin çocuğu öldürdü, 10 yaşından küçük 8 bin çocuğu hapse attı ve 50 bin çocuğu sakat bıraktı.

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, İsrail'in, bugüne kadar 15 yaşından küçük 14 bin çocuğu öldürdüğünü, 10 yaşından küçük 8 bin çocuğu hapse attığını ve 50 bin çocuğu sakat bıraktığını ifade ederek, " İsrail, Filistin halkına saldırırken sadece Filistinlilere değil, direkt İslam ümmetine saldırmaktadır ve biz buna sessiz kalmayacağız" dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Özgür-Der'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Fatih Camisi avlusunda cuma namazı sonrası toplanan grup, Saraçhane Parkı'na yürüyerek, burada Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından basın açıklaması yapan Dilipak, İsrail'in İslam ümmetine karşı topyekun bir saldırı başlattığını dile getirdi.

İsrail'in insafsız saldırıları sırasında Müslümanların ve ilk kıblenin tehdit altında kaldığını anlatan Dilipak, şunları söyledi:

"Bu tehditler karşısında 'Müslümanım' ve 'insanım' diyen hiç kimse sessiz kalamaz. Kendince birçok bahane üreten İsrail, 15 yaşındaki bir çocuğu kaçırıp, midesini benzinle doldurduktan sonra ateşin içerisine atıp, canlı canlı yaktıktan sonra insan haklarından ve hukuktan söz etmesin. Ayrıca bu cinayeti görmezden gelen Batılı devletler, Amerika ve sözde İslam devletleri haksızlıklar karşısında susarak, dilsiz şeytan rolü oynamaktadırlar."

"Her Müslüman bir bardak su dökse İsrail'i sel alır"

Abdurrahman Dilipak, İsrail'in ramazan günü topyekun saldırı başlatarak, Gazze'yi tamamen işgal etmeyi hedeflediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu saldırılar giderek yaygınlaşacak. Bu olay aslında İslam dünyasına karşı topyekun meydan okumadır. Her Müslüman bir bardak su dökse İsrail'i sel alır. Biz bardaklarımızı kan ve gözyaşlarımızla bile doldurabiliriz. İsrail '3 vatandaşı kaçırıldı' diye Gazze'ye, Kudüs'e ve Batı Şeria'ya saldırma hakkını kendinde görüyor ve bütün dünya da buna seyirci kalıyorsa bunu meşru müdafa hakkı sayıyorsa, 9 kardeşimizi katleden bu ihanet çetesine karşı o zaman biz de Tel Aviv'in tepesine bomba mı yağdırmamız lazım? İsrail aklını başına toplamalıdır ve hükümet de kan dökmekten zevk alan İsrail'le olan görüşmelerini derhal kesmelidir."

İsrail'in bugüne kadar yaptığı saldırılarda ölen, hapse atılan ve sakat kalan çocukların binlerle telaffuz edildiğini kaydeden Dilipak, 15 yaşından küçük 14 bin çocuğun öldürdüğünü, 10 yaşından küçük 8 bin çocuğun hapse atıldığını ve 50 bin çocuğun sakat bırakıldığını söyledi.

Dilipak, İsrail'in, Filistin halkına saldırırken sadece Filistinlilere değil, direkt İslam ümmetine saldırmakta olduğunu ve bunlara sessiz kalmayacaklarını aktardı.

Basın açıklamasının ardından Gazze'de ve İslam coğrafyasında yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için dua edildi.

Protesto, İsrail bayrağının yakılmasıyla son buldu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title