Haberler

İsrail'in Gazze Saldırıları Afganistan'da Protesto Edildi

Dünya Kudüs Günü'nde İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak ve Filistin'e destek vermek için Afganistan'ın kuzeyinde gösteri düzenlendi.

Dünya Kudüs Günü'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak ve Filistin'e destek vermek için Afganistan'ın kuzeyinde gösteri düzenlendi.

Mezar-ı Şerif'te toplanan yüzlerce gösterici, "Kahrolsun İsrail" ve "Yaşasın Filistin" sloganları atarak Gazze'deki sivillerin ölümüne neden olan İsrail saldırılarını kınadı.

Gösteride konuşan Belh Vali Yardımcısı Muhammed Zaher Vahdet, İslam ülkelerinin, İsrail'in Gazze'deki masumları katletmesine tepki göstermesi gerektiğini belirtti.

İslam alemine birlik ve beraberlik çağırısında bulunan Vahdet, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını bir an önce durdurulmasını istediklerinin söyledi.

Belh İl Şura Başkanı Muhammed Afzal Hadid de zulüm karşısında susmanın da suç olduğunu ifade ederek "İsrail'in bu saldırıları karşısında biz susarsak, başkaları da susarsa kim sesini yükseltecek? Artık birlik zamanı geldi" dedi.

Hadid, İsrail'in zalimce saldırıları karşısında susanları Allah'ın da affetmeyeceğini, tarihin de unutmayacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından tekbirler eşliğinde İsrail bayrağı ateşe verilirken Gazze'deki durumu anlatan fotoğraflar sergilendi. - Belh

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan İsrail Kudüs Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title