Haberler

Sezgin Tanrıkulu: İsrail Hükumetinin Uyguladığı Devlet Terörü

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, "İsrail hükumetinin uyguladığı devlet terörünün hiçbir meşrutiyeti yoktur." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İsrail hükümetinin uyguladığı devlet terörünün hiçbir meşruiyeti olmadığını bildirdi.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, her türlü insan haklarını ayaklar altına alan, kadın, çocuk veya sivil gözetmeksizin katliam gerçekleştiren İsrail hükümetinin, bu vahşete ve insanlık suçuna derhal son vermesi gerektiğini belirtti.

İsrail- Filistin meselesini daha da çıkmaza sürükleyen bu tür katliamların, tüm halklara kaybettireceğinin çok açık olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "İsrail hükümetinin uyguladığı devlet terörünün hiçbir meşruiyeti yoktur, olamaz. Çocuk öldürmenin, kadın öldürmenin, Gazze'ye bombalar yağdırmanın, Filistin'e kara harekatı düzenlemenin tek bir tanımı vardır, devlet terörü" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, Gazze halkına destek olmak için ırkçı değil barışçı olmak, barış çabasını yürütmek ve insan hakları mücadelesini yükseltmek gerektiğini kaydetti.

AK Parti hükümetinin Filistin'de yaşanan bu trajediyi kullandığını savunan Tanrıkulu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Katliamlar, bombardımanlar Ortadoğu'nun, Filistin halkının kaderi değildir. Ancak neredeyse her iki yılda bir İsrail'in katliamlarına maruz kalan Filistin halkının kurtuluşu da halkların, inançların arasına nefret tohumları saçmaktan değil, barış çabalarına destek vermekten geçiyor." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title