Haberler

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

İsrail güçlerinin, Doğu Kudüs'ün farklı noktalarında Filistinlilere karşı düzenlediği baskınlarda açtığı ateş sonucu Filistinli bir kadın ile bir çocuğu yaraladığı bildirildi.

İsrail güçlerinin, Doğu Kudüs'ün farklı noktalarında Filistinlilere karşı düzenlediği baskınlarda açtığı ateş sonucu Filistinli bir kadın ile bir çocuğu yaraladığı bildirildi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya kontrol noktasında "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle Filistinli bir kadının, açılan ateş sonucu yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "etkisiz hale getirilen" 30'lu yaşlardaki kadının hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı ifade edildi.

Olayın ardından Doğu Kudüs ile Ramallah kentleri arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktasının kısa bir süreliğine araç ve yaya trafiğine kapatıldığı bildirildi.

Öte yandan Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Şuafat Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail askerlerinin kullandığı plastik mermiyle Filistinli küçük bir çocuğun göğsünden yaralandığı kaydedildi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, göğsünden yaralanan çocuğun kurumlarına ait ambulansla Kudüs'teki bir hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

Görgü tanıklarına göre, Şuafat Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri Filistinli gençlerin taşlarına karşılık, plastik ve gerçek merminin yanı sıra göz yaşartıcı bomba kullandı.

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün farklı bölgelerine hemen hemen her gün çeşitli nedenlerle baskınlar düzenliyor, Filistinlileri gözaltına alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title