Haberler

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

İsrail'in alıkoyduğu 2 Filistinlinin cesedini teslim etmeyi kabul ettiği bildirildi.

İsrail'in alıkoyduğu 2 Filistinlinin cesedini teslim etmeyi kabul ettiği bildirildi.

Filistin'deki Damir İnsan Hakları ve Esirleri Koruma Kurumu avukatlarından Muhammed Mahmud'un AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in askerler tarafından vurularak öldürülen Ahmed Ebu Şaban ve Musab el-Gazali isimli 2 Filistinlinin naaşlarını teslim edeceklerini resmi olarak bildirdiğini söyledi.

Mahmud, İsrailli yetkililerin Filistinlilerin naaşını teslim etmek için gece Babul Ebsat mezarlığına gömülmeleri, cenaze törenlerine sadece 50 kişinin katılması ve 20 bin şekel (yaklaşık 5 bin dolar) ödenmesini şart koştuğunu ifade etti.

Ebu Şaban'ın naaşının bu akşam, Gazali'nin ise yarın akşam teslim edilmesini beklediklerini belirten Mahmud, bunun diğer cesetlerin de teslimi için ilk adım olmasını ümit etiklerini dile getirdi.

İsrail, Doğu Kudüs'ten 10 Filistinlinin naaşına el koymuştu.

Ekim ayından bu yana "bıçakla veya araçla saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla vurularak öldürülen pek çok Filistinlinin cesedi hala İsrail tarafında tutuluyor.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere bıçaklı veya araçla saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title