Haberler

İsrail'in Bombalarıyla Kopan Kol ve Bacakları Beyazay Yerine Takacak

Güncelleme:

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, "Gazze'de ortez-protez merkezi açarak zalimin kırıp parçaladığı kol ve bacakları yeniden yapacağız" dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi, engellilere yönelik çalışmalarını günden günü artırıyor. Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi 100 engellisi bulunan aileye içerisinde muhtelif gıda malzemelerinin bulunduğu gıda kolisi yardımında bulunan dernek, sporcu 100 engelli gence de spor ayakkabısı hediye etti. Dernek Ayrıca 110 engelli çocuğu da baştan aşağı giydirdi.

Beyazay Derneği Diyarbakır şubesinde düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi, spor ayakkabısı ve çocukların bayramlıklarını verildi. Törene Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'da katıldı. Esprili kişiliği ile tanına Ayva, törende yaptığı esprilerle kırıp geçirdi. Gıda kolilerini alan engelli vatandaşların mutlulukları gözlerinden okunurken, spor ayakkabısına kavuşan sporcu engelliler ise giydikleri ayakkabıları hemen test etmeyi ihmal etmedi. Bayramlıklarını alan minik engelliler ise keyfine diyecek yoktu. Dernek yöneticileri de bu mutlu görüntü karşısında hem sevindi hem de hüzünlendi.

BAKAN, MİLLETVEKİLİ VE VALİ EŞLERİ DE KATILDI

Dağıtım töreni sonrasında kentteki engellilere iftar yemeği verildi. Bir otelde verilen ve yaklaşık 600 engelli vatandaşın katıldığı iftar yemeğine Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Bağlar Kaymakamı, Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva, Beyazay Diyarbakır Şube Başkanı Nezihe Kent ve Dernek yöneticileri ile STK temsilcileri ve iş adamları katıldı. Yemeğe ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in eşi Yasemin Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı eşi Berrin Kıraç ve Galip Ensarioğlu'nun eşi Nermin Ensarioğlu da katıldı.

AYVA; "GAZZE'YE KOL-BACAK OLACAĞIZ"

Ezanın okunması ile dualar eşliğinde açılan iftarların ardından konuşan Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, üç mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirterek, "Sevinçliyiz, mutluyuz ve üzüntülüyüz. Sevinçliyiz çünkü iyiliksever insanlarla, dostlarla beraberiz. Bir arada olmak sevinç veriyor. Gururluyuz çünkü Diyarbakır'da kısa süre önce başlayan Beyazay Derneği faaliyetleri Başkan Nezihe Kent öncülüğünde kısa çok sürede iftihar edilecek büyük başarılar elde etti. Diyarbakır bütün medeniyetin ortak malıdır. Burada hizmet verecek ve çalışmalarımızı en iyi şekilde desteklerinizle sürdüreceğiz. Üzüntülüyüz, evet çok üzüntülüyüz. Beyazay Derneği olarak bizim Gazze'de de bir şubemiz var. Orada zalim çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden, hasta hastane dinlemeden katlediyor. Zulmü doruk noktaya getirmiş zalim. Biz Gazze'de ortez protez açarak Diyarbakırlı, İstanbullu ve Türkiyelilerin desteğiyle Müslümanların desteğiyle o zalimin kırıp parçaladığı kol ve bacakları yeniden yapacağız. Birileri zalimlik yapabilir ama biz zalimlik yapanlara bile zalimlik yapmayacak kadara merhametli bir toplumuz. Diyarbakır'da 639 yılında Hz. Ömer döneminde başlayan iyilikler yine devem edecektir" diye konuştu.

Beyazay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Nezihe Kent ise kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Kent konuşmasının ardından Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'ya hediye takdim etti. Ayva'da Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç'a derneğe katkılarından plaket takdim etti. Ayrıca, engellilere yönelik istihdam çalışmaları nedeniyle Çalışma ve iş kurumu müdürlüğüne plaketi de Bakan Eker'in eşi Yasemin Eker verdi. Derneğe verdiği müthiş katkılardan ve çalışmalarından dolayı Beyazay Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Diyarbakır Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Çoksüer'e plaketini ise Galip Ensarioğlu'nun eşi Nermin Ensarioğlu verdi.

BAKAN EKER'DE BEYAZAY'IN PROGRAMINA DAHİL OLDU

Yemeğin ilerleyen saatlerinde Diyarbakır'ın farklı bir mekanında Mahalli İdarelerin verdiği iftar yemeği programına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ve Cuma İçten ile Diyarbakır valisi Mustafa Cahit Kıraç, Vali Yardımcıları, Başsavcı Ramazan Solmaz da Beyazay Derneği'nin engelliler için verdiği iftar yemeği programına dahil oldular. Yemek programı Diyarbakır'ın mahalli sanatçılarının verdiği mini konser ve engelli vatandaşların müzik eşliğinde halayı ile son buldu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Lokman Ayva Diyarbakır Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title