Haberler

İsrail ile Filistinli Gruplar Arasındaki Ateşkes Görüşmeleri

Görüşmelerde, 24 saatlik ateşkese varılmadan önce Filistin tarafının ateşkes formülünü kabul ettiği, İsrail tarafından ise cevap beklendiği iddia edildi.

Mısır'da kalıcı ateşkesin sağlanması için yürütülen görüşmelerde 24 saatlik ateşkese varılmadan önce Filistin tarafının 8 maddelik ateşkes formülünü kabul ettiği, İsrail tarafından ise cevap beklendiği öne sürüldü.

AA muhabirinin Mısırlı yetkililerden aldığı bilgiye göre, Filistinli gruplar, Gazze ablukasının kalkması ve sınır kapılarının açılması başta olmak üzere ana taleplerden oluşan ateşkes formülünü kabul etti. Mısır tarafı ise İsrail'in formüle ilişkin cevabını bekliyor.

Filistinli direniş gruplarının kalıcı ateşkesin sağlanması için kabul ettiği belirtilen ateşkes formülünün en önemli maddeleri şöyle sıralandı:

"Gazze ablukasının kaldırılması, sınır kapılarının açılması, uluslararası gözetim altında bölgeye inşaat malzemelerinin girişi, Rami Hamdallah başkanlığındaki Filistin uzlaşı hükümetinin denetimi altında Gazze'nin imarı, Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesinin artırılması, söz konusu formülün imzalanmasından 1 ay sonra liman ve esirler konusunun görüşülmesine başlanması."

Bu arada İsrail'e ait haber sitesi Walla'da yer alan habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Moşe Yalon, Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ve Genel Güvenlik Servisi Başkanı (Şin Bet) Yoram Cohen ile ateşkes formülünü görüşmek üzere bir araya geldi.

İsrail'in Kanal 10 televizyonunun, İsrailli siyasi yetkililere dayandırarak verdiği haberde de söz konusu ateşkes formülünü değerlendirmek üzere İsrail tarafının görüşmelerinin sürdüğü aktarıldı. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title