Haberler

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

İsrail hapishanelerinde 82 günden bu yana açlık grevi yapan Filistinli iki kardeşin serbest bırakıldığı bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı VAFA'nın haberine göre, İsrail hapishanelerinde "idari tutukluluk" kararını protesto amacıyla 82 gün açlık grevi yapan Filistinli tutuklu kardeşler Muhammed (25) ve Mahmud el-Bülbül (22) serbest bırakıldı.

Batı Şeria'nın Cenin kenti yakınındaki Salim kontrol noktasında serbest bırakılan Filistinli kardeşlerin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından Devlet Başkanlığı merkezinde kabul edildiği belirtildi.

Kardeşleri, özgürlüklerine, vatanlarına, milletlerine ve ailelerine kavuşmalarından ötürü tebrik eden ve tüm tutuklulara özgürlük temennisinde bulunan Abbas, tutuklular meselesinin Filistin yönetiminin ilk gündem maddesi olduğuna dikkati çekerek, serbest bırakılmaları ve sıkıntılarının hafifletilmesi için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Muhammed ve Mahmud kardeşler için ailelerinin ikamet ettiği Beytüllahim kentinde de karşılama töreni düzenlendiği aktarıldı.

Filistinli kardeşler 9 Haziran'da İsrail güçlerince gözaltına alınmış ve ardından haklarında idari tutukluluk kararı verilmişti.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmud Abbas Batı Şeria Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title