Haberler

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

Tutuklu aileleri, uluslararası kamuoyundan, hapishanedeki yakınlarının maruz kaldığı ihlalller konusunda, "ciddi adım" atmasını istiyor.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların aileleri, uluslararası kamuoyundan, yakınlarının maruz kaldığı ihlaller konusunda "ciddi bir adım" atmasını talep etti.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Örgütü binası önünde toplanan ve tutukluların fotoğraflarını taşıyan Filistinliler, yakınlarının "en kısa sürede serbest bırakılması" taleplerini içeren sloganlar attı.

Göstericilerden Ayşe Bires, burada yaptığı açıklamada, oğlunun ve diğer tutukluların serbest bırakılması için uluslararası insan hakları örgütleri ve Arap dünyasından yardım beklediklerini belirterek, "Çocuklarımızın basit ihtiyaçlarının giderilmesi ve maruz kaldıkları ihlallere son verilmesi için İsrail'e baskı yapılmalı" dedi.

Gazze yönetimine Filistinli tutukluların tahliyesi için çaba sarfetmesi çağrısında bulunan tutuklu annesi Şükriye Vadi de "Filistinli gruplar arasındaki bölünme son bulmadan esirlerin özgürleşmesi mümkün değil" diye konuştu.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 5 binden fazla Filistinli tutuklu bulunuyor. Tutuklulardan bazılarının ciddi sağlık sorunları yaşadığı belirtiliyor. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title