Haberler

İsrail: Hamas İstediği Hiçbir Şeyi Elde Edemedi

Güncelleme:

Filistin ile süresiz ateşkes ilan eden İsrail, Gazze'deki zafer kutlamalarıyla ilgili "Hamas istediği hiçbir şeyi elde edemedi" dedi. Türkiye'ye de gönderme yaptı.

Mısır'ın arabuluculuğu ile İsrail ile Filistin arasında süresiz ateşkes ilan edilmesi üzerine Gazze halkı, sokaklara dökülerek "zaferi" kutlarken İsrail hükümeti, Hamas'ın taleplerinin hiçbirini elde edemediğini iddia etti.

'HAMAS İSTEDİĞİNİ ALAMADI' DEDİ, SIRALADI

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Lian Dan, Hamas'ın "istediği ve sağlayamadığı" şeyler arasında, ablukanın tamamen kaldırılmasını, bir havaalanı ve liman isteği ile "müzakerelerde Türkiye ve Katar'ın arubuluculuğunu" da saydı.

"HAMAS SADECE ATEŞİ DURDURDU"

Lian Dan, İsrail Ordusu Radyosuna verdiği demeçte İsrail'in "zafer" elde ettiğini öne sürerken "Hamas ateşi durdurdu ve talep ettiği hiçbir şeyi almadı" dedi. İsrail'in müzakere aşamasından "galip" çıktığını iddia eden Dan, Arutzsheva sitesince yansıtılan açıklamalarında sırasında İsrail ordusunun Hamas'a "sert bir askeri darbe" vurduğunu da savundu.

"TÜRKİYE VE KATAR'IN..."

Hamas'ın "çok net bir hedef" belirlediğini ancak bu hedefe ulaşamadığı görüşünü dile getiren Dan, açıklamaları sırasında şu savları öne sürdü: "Hamas, deniz ve hava limanlarını istiyordu, Gazze'ye fon aktarılmasını istiyordu, Gazze ablukasının kalkmasını istiyordu, Schalit anlaşması ile salıverilen ancak bir süre önce yeniden tutuklanan teröristlerin serbest kalmasını istiyordu, Türkiye ve Katar'ın müzakerelerde arabuluculuk yapmalarını da istiyordu ve bu şeylerden hiçbirini alamadı."

Kaynak: ANKA / Dünya

Türkiye İsrail Gazze Hamas Dünya Haberler

500

Yorumlar (38)

YAŞASIN İSRAİL:

ALLAH İSRAİLE YARDIM VE SAHİPLEYİÇİSİ OLSUN, TOPRAĞINI SATAN ARAPLARDA TÜRKİYEYE GELSİN NEDE OLSA ARAPÇI BİR HÜKÜMET VAR

21
87
yanıtYanıtla
ANADOLU KAPLANIbugraer_26@hotmail.com:

K. . . . ĞİN DUASI KABUL OLSAYDI GÖKTEN KEMİK YAĞARDI. . . . .

yanıt0
yanıt0
catlayınaslan@hotmail.com:

biz hükümetimizden memnunuz çatlayın

yanıt0
yanıt0
...:

Iyi de bu Filistinli Kardeslerimiz neyi kutluyorlar? Ben gercekten anlamiyorum. . . Israil denen yaratiklar yakti yikti gecti ve simdi mola verdiler. . . Bunu zafer ilan eden FIlistinliler icin üzülüyorum kim kandiriyor bu halki böyle zafer adi altinda. . .

25
12
yanıtYanıtla
MÜHEYMİN........?:

EY İSRAİL. . . . . . FİLİSTİN ULUSLAR ARASI CEZA MAHKEMESİNE BAŞVURACAK. . . . . . . HABERİN OLSUN. . . . . . SEN BAKALIM HANGİ DELİĞE SAKLANACAN MERAK EDİYORUM. . . . . . . FİLİSTİN LAHEY''E ULUSLAR ARASI CEZA MAHKEMESİNE BAŞVURMALI VE BM ''DE TAM ÜYE SEÇİLİP İSRAİL ''E ASIL GEREKEN DERSİ ŞİMDİ DEĞİL DAHA SONRA VERMELİDİR. . . . . . . VESSELAM. . . . ?

22
6
yanıtYanıtla
MÜHEYMİN......?mercurysuat@gmail.com:

ark lan bir defa sensin bu bir. . . . . ikincisi senin çözümün ne hadi ben bir şey söylüyorum. . . . . . . senin deklemin ne geri zekalı ark. . . . . lütfen lanlı manlı konuşmayalım varsa bir denklemin söyle. . . . . çok akıllı arkadaşım benim. . . . ?

yanıt0
yanıt0
arkduygu35sal@hotmail.com:

SEN AB VE ABD NİN KAPISINA GİDİP DEVREYE GİRİN KURTARIN DE. . . Bİ DÜŞÜNELİM DESİNLER 1000 YIL GEÇSİN. . . filistinin yok oluşu durdurulamaz sadece yavaşlatılır

yanıt0
yanıt0
MÜHEYMİN.......?mercurysuat@gmail.com:

mal diyen arkadaşa duyrulur. . . . . . dünya iki kutuplu oldu. . . . . artık uyanma vakti gelmedi ise sana iyi uykular dilerim

yanıt0
yanıt0
arkduygu35sal@hotmail.com:

İSTERSEN 10 KUTUP OLSUN . . . FİLİSTİNİN SONU AÇIK. . . SADECE 2-3 DEVLET VAR DESTEKLEYEN. . . . KİMSENİN UMURUNDA BİME DEĞİL

yanıt0
yanıt0
MÜHEYMİN......?mercurysuat@gmail.com:

Ateşin Odunu Yakıp Bitirdiği Gibi, Haset De İyi Amelleri Yok Eder. . . . . . . . ?

yanıt0
yanıt0
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title