Haberler

İsrail, Gazze'nin Şucaiyye'de Katliam Yapıyor: En Az 60 Ölü

Güncelleme:

İsrail'in Gazze'nin doğu mahallelerine hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılarda, en az 60 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu mahallelerine hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırıda, Şucaiyye mahallesinde en az 60 kişinin katledildiği, 400'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'nin doğu mahallelerine düzenlediği saldırıların ardından ölü ve yaralıların bölgeden çıkarılma işleminin devam ettiğini dile getirerek, "İlk belirlemelere göre saldırılarda 60 kişi hunharca öldürüldü, 400'den fazla kişi ise yaralandı." dedi.

2 SAATLİK ATEŞKES DE YALAN OLDU

İsrail, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Gazze'de uygulanacak ateşkes önerisini kabul etmişti. Ancak İsrail ordusu, kısa bir süre sonra Gazze Şeridi’ni bombalamaya yeniden başladıklarını bildirdi. Buna gerekçe olarak ise Hamas’ın 2 saatlik insani ateşkesi ihlal etmesi gösterildi.

GAZETECİ İLE SAĞLIK GÖREVLİSİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail'in dün geceden beri yoğun bombardımana tuttuğu Gazze'nin Şecaiye bölgesinde hayatını kaybedenler arasında bir gazetecinin de bulunduğu öğrenildi.

AFP'nin haberine göre Filistinli kameraman Halid Hamad saldırılarda hayatını kaybetti.

(Saldırılarda yaşamını yitiren kameraman Hamad'ın bu fotoğrafı Twitter'da paylaşılıyor.)

Aynı zamanda İsrail ordusunun Gazze'de bir ambulansı hedef aldığı ve bir sağlık görevlisinin yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler

ŞEHİR MERKEZİ MAHŞER YERİNE DÖNDÜ

İsrail'in Gazze'nin doğu kesimlerini havadan ve karadan yoğun bombardımana tutması sebebiyle evlerinden kaçan binlerce aile şehir merkezini adeta mahşer yerine çevirdi. İsrail'in ağır silahlarla karadan ve havadan düzenlediği saldırılara sabah saatlerinde yakalanan aileler, çocukların çığlıkları, kadınların ağlama sesleri arasında Gazze'nin şehir merkezine doğru kaçıyor.

"İSRAİL ASKERLERİ BİZİ ARAYARAK TEHDİT ETTİ"

Kocası ve 6 çocuğuyla koşar adım gidenlerden biri olan 45 yaşındaki Nur eş-Şevva, Şucaiyye'deki evinden İsrail'in yoğun saldırıları sebebiyle kaçmak zorunda kaldığını söyledi. "İsrail askerleri saldırıdan önce bizi arayarak tehdit etti. 2006 yılında Lübnan'a düzenlenen saldırılarda banliyölerin yerle bir edilmesi gibi yaşağımız yerlerin de tahrip edileceğini söylediler" diyen Şevva, "Çocuklarımızı alıp evden kaçtık her şeyimizi geride bıraktık" dedi.

Şevva, "Her yerden ölüm kokusu yükseliyordu. Cesetler hala enkazların altında. Her şeyi yakıp yıktılar" dedi.

KAÇAN GAZZELİLER ŞİFA HASTANESİ'NE AKIN EDİYOR

İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu kesimlerine düzenlediği yoğun bombardımanın ardından çok sayıdaki yaralının yanı sıra bölge sakinleri de "güvenli bir sığınak" olarak gördükleri Şifa Hastanesine akın ediyor.

İsrail ordusunun bölgeye karadan ve havadan düzenlediği saldırıların ardından ambulansların yetersiz kalması ve bölgeye ulaşamaması nedeniyle Gazzeliler, kendi imkanlarıyla yaralıları hastaneye taşımaya çalışıyor.

Yaralananların yanı sıra bölgeden kaçan binlerce kişi de "güvenli bir sığınak" olarak gördükleri Şifa Hastanesine akın ediyor. Bu nedenle hastanede bazı bölümler kadın ve çocukların sığınması için açılmak zorunda kaldığı belirtildi.

SÜREKLİ YANMIŞ CESETLER GELİYOR

Şifa Hastanesi'nde bulunan AA muhabiri, hastane personelinin çalışmalarının yetersiz kaldığını belirterek, hastaneye sürekli yanmış insan cesetlerinin geldiğini aktardı.

İSRAİL, AMBULANSLARI VE İLK YARDIM BİRİMLERİNİ VURUYOR

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı basın açıklamasında, "İsrail ordusu hedef gözetmeksizin sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı şiddetli top atışları sırasınsa özellikle bölgeye gelen ambulansları ve ilk yardım birimlerini vurdu." dedi.

Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerine 500 metre yakınına kadar ilerlediğini, halkın top atışı saldırıları nedeniyle şehrin içlerine doğru kaçtığını ifade etti.

"SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR"

Aynı zaman da Hamas, İsrail ordusunun, sivillerin yaşadığı Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerine düzenlediği saldırılarla "Savaş suçu" işlediğini ilan etti.

AA muhabirine konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Şucaiyye'de yaşanan bir katliam ve savaş suçudur" dedi. Zuhri, "İsrail'in bu saldırıları Filistin halkını yıldıramıyacaktır. Direniş devam edecek, İsrail ordusu ağır kayıplar verecektir." ifadelerini kullandı.

YARDIM MALZEMELERİ TÜKENDİ

Gazze'deki Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) depolarında "yardım malzemelerinin tükendiği" bildirildi.

UNRWA Direktörü Robert Turner Şifa Hastanesi'nde yaptığı basın açıklamasında, "Gazze'deki ajans depolarında evlerini terk eden insanlar için ihtiyaç olan gıda ve ilaç stogu tükenmiştir" dedi.

Turner, "Dün gece itibariyle 6 okula 65 bin insan sığındı. Bugün bu rakamın 85 bine yükselmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Suriye ve Ürdün'deki BM Mülteciler Yüksek Komiserliklerinden yardım talebinde bulunacaklarını ifade eden Turner, İsrail ordusunun bu Sabah Gazze'nin doğusuna düzenlediği saldırıları kınadı.

GAZETECİLER: İSRAİL BİZE 'ÖLÜMÜNÜZDEN SORUMLU DEĞİLİZ' DİYE FORM İMZALATIYOR

Bölgedeki yabancı gazeteciler, İsrail Savunma Bakanlığı'nın Gazze tarafına geçmek isteyen tüm yabancı gazetecilere, "herhangi bir ölüm ve yaralamalı olaya maruz kalmaları halinde tüm sorumluluğun kendilerinde olacağının" ifade edildiği bir form imzalattığını ifade etti.

Gazeteciler, sosyal paylaşım sitelerinde, kimi yabancı basın mensuplarının bu nedenle, ülkeden ayrılmaya çalıştığını yazdı. Bu çerçevede, gazeteci, Sivil Toplum Kuruluşu mensupları ve Birleşmiş Milletler (BM) görevlilerinden oluşan bir grubun, Erez Sınır Kapısı'nda beklediği kaydedildi.

İSRAİL, KARA OPERASYONUNU GENİŞLETECEĞİNİ DUYURMUŞTU

İsrail ordusu bu sabah yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda kara operasyonunu "genişleteceğini" duyurmuştu.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra tarafından yapılan açıklamada İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerini hedef gözetmeksizin yaptığı top atışlarında en az 40 Filistinlinin katledildiği, yaklaşık 400 kişinin de yaralandığını belirtilmişti.

Hava ve karadan genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 358'e yükselirken, 2 bin 685 kişi yaralandı.

"50 BİN KİŞİ EVLERİNİ TERK ETTİ"

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Mid) İsrail'in Gazze'nin doğu kesimlerine karadan saldırarak, bölgeyi yoğun bombardımana tutması nedeniyle 50 bin civarında kişinin evinden kaçmak zorunda kaldığını açıkladı.

İsviçre merkezli ve faaliyet alanı Ortadoğu ve Kuzey Afrika olan Gözlemevinin Müdürü Rami Abdu, İsrail'in Gazze'nin sınır bölgelerine hedef gözetmeksizin sürdürdüğü saldırılar sebebiyle insanların evlerinden kaçmak zorunda kaldığını vurguladı.

Bu nedenle Gazze'nin doğusunda yaklaşık 50 bin kişinin evsiz kaldığını aktaran Abdu, "İsrail uçakları yoğun bir şekilde Gazze'nin doğusunu bombalıyor. Öncelikli olarak da sivillerin evlerini hedef alıyor" dedi.

İLK GÜNDEN BU YANA 135 BİN KİŞİ EVSİZ KALDI

İsrail'in saldırılarına başlamasından bu yana evsiz kalan kişi sayısının 135 bine ulaştığını belirten Abdu, İsrail ordusunun, 3 bin 121'i havadan, bin 545'i denizden, bin 923'ü de karadan olmak üzere Gazze'ye 6 bin 589 füze attığını kaydetti.

Abdu, "İsrail'in şu anda bombaladığı bölgeler nüfusun en yoğun olduğu yer yaklaşık 300 bin kişi orada ikamet ediyor" diye konuştu.

İsrail ordusunun Gazze'nin doğu kesimlerine havadan ve karadan başlattığı yoğun saldırılar sebebiyle çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

Yerel kaynaklar da İsrail'in Gazze'nin doğu kesiminde yer alan Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun semtlerini topçu atışıyla bombaladığını belirtti.

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla, yıllardır abluka altında tutuğu Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, perşembe akşamı da kara operasyonuna başlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Filistin Şucaiyye İsrail Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (90)

dik dur israil türkiye seninle:

tiplere bak neden öldürüldükleri çok belli.

8
22
yanıtYanıtla
erdemm@m.m:

Tiplerine gore yargilamak Allahin yarattigina dil uzatmak sanami kaldi. Ne zarari var o insanlarin ne yaptilarki bu cumleleri sarf edebiliyosun.

yanıt0
yanıt0
zzzzzmeryem8625@hotmail.com:

sen gerizekalısın galiba hiç şüpem yok.. sırf yorum yazmak için yazmısıın.............

yanıt0
yanıt0
BNE:

TANRI İSRAİLİ KORUSUN

5
23
yanıtYanıtla
musa büzorucmatbaa1998@hotmail.com:

senin gibilerinde belasını versin mendebur kenef

yanıt0
yanıt0
KAMİLrdvanyrr@hotmail.com:

SENİNDE BELANI VERSİN İNŞALLAH AMİN

yanıt0
yanıt0
YİĞİT:

şu dünya savşı çıkacaksa çıksın gaddarlara karşı çock katillerine karşı anne katillerine canilere gözünü kan bürümüşlere karşı savaşmak can vermek istiyorm. yok olana dek savaşmak gebertmek istiyorum

25
0
yanıtYanıtla
Godaman:

Ya boşverin şu arapları. Ankara-Konya 1 saat lan. Siz ona bakın.

17
7
yanıtYanıtla
:

Elin değil soyun kurusun İsrail , bize kanlı ramazan yaşattığın için.

16
7
yanıtYanıtla
YAZIK:

IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İNSANLARIN KAFASINI KESİP SOSYAL MEDYADA BİZ MÜSLÜMANIZ BAKIN BUNLARI YAPIYORUZ DEMESİNİN ARDINDAN FİLİSTİNDE KATLİAM YAPAN İSRAİL İLK ÖNCE IŞİDLE MÜSLÜMANLARIN KATİL OLDUĞUNU SOSYAL MEDYAYLA DÜNYAYA DUYURDU VE FİLİSTİNE YAPILAN KATLİAMIN MEŞRU OLDUĞUNU, MÜSLÜMANLARIN KATİL OLDUKLARINI VE ÖLMESİ GEREKTİĞİNİ GÖSTERDİ. ŞİMDİ IŞİD İÇİN MÜSLÜMAN DİYENLER NEREDE? NEDEN DÜNYA HALKLARI İSRAİLİ KINAMIYOR? HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? ÇÜNKÜ IŞİD SAYESİNDE MÜSLÜMANLAR KATİL OLARAK BİLİNİYOR!

22
0
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title