Haberler

    İsrail, Gazze'den Çekildi

    Güncelleme:

    İsrail, 3 günlük ateşkesi kabul etti ve bütün kara birliğini Gazze'den çekti.

    Mısır’ın Hamas ve diğer Filistinli gruplarla yaptığı görüşmelerden sonra Gazze’de üç günlük ateşkes ilan edildi. İsrail ordusu, ateşkesin başlamasına kısa bir süre kala kara birliklerinin Gazze'den çekileceğini duyurdu. Ancak ordu, birliklerin Gazze sınırında 'savunma pozisyon'unda bekleyeceğini vurguladı.

    İSRAİL ÇEKİLDİ, ATEŞKES BAŞLADI

    Gazze'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik geçici ateşkes TSİ 08.00'de başlarken, İsrail ordusu da aynı anda Gazze'den geri çekilme işlemini tamamladı.

    İsrail ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "17 Temmuz'da Gazze'ye başlatılan kara operasyonu bu sabah saat 08.00'de askeri birliklerin tamamının Gazze'den çekilmesiyle tamamlandı." dedi.

    İsrail'in kara operasyonunu bitirip birliklerini çektiğini açıkladığı anlarda, TSİ 08.00'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik geçici ateşkes de başladı. Tarafların 72 saatlik süre zarfında Mısır'da kalıcı ateşkes için müzakerelere başlaması bekleniyor.

    KALICI ATEŞKES İÇİN KAHİRE'YE DAVET

    Hamas ve İsrail'in kabul ettiği 72 saatlik ateşkes sonrası Mısır, tarafları kapsamlı ateşkes görüşmeleri için Kahire'ye davet etti. Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Umuyoruz ki bu önerimiz kalıcı bir ateşkeske varılmasını sağlayacaktır ve barışın sağlanmasına katkı sağlayacaktır.” ifadeleri yer aldı.

    ÖNCE İSRAİL, ARDINDAN HAMAS KABUL ETTİ

    Ateşkes önerisini ilk olarak İsrail kabul ettiğini duyurdu. Daha sonra Mısır yönetimi İsrail'in yanı sıra Filistin delegasyonunun da öneriyi kabul ettiğini açıkladı. Bir süre sonra Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, 72 saatlik ateşkes önerisini kabul ettiklerini ve ateşkesin başarılı olması durumunda Hamas'ın üst düzey temsilcilerinin kalıcı ateşkes görüşmeleri için en kısa sürede Kahire'ye gideceklerini belirtti.

    "ZALİM İSRAİL ORDUSU GAZZE'DEN ÇEKİLECEK"

    Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk ise, Mısır'ın önerdiği ateşkes anlaşmasının İsrail'in Gazze'den çekilmesini içerdiğini belirtti. Ebu Merzuk, sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sabah saat 08.00 itibarıyla ateşkes olacak ve zalim İsrail ordusu Gazze'den çekilecek." dedi.

    KATLİAM 7 TEMMUZ'DA BAŞLADI

    İsrail, Hamas'ın roket saldırılarını önleme gerekçesiyle 7 Temmuz'da Gazze'ye "Koruma Hattı" adı altında başlattığı hava saldırılarının ardından 17 Temmuz'da kara birliklerini devreye sokmuştu. Karadan saldırısıyla İsrail, Hamas tarafından kullanılan tünelleri imha edeceğini duyurmuştu. İsrail ordusu, 18 süren operasyonda 63 askerinin öldüğünü açıklamıştı. İsrail hükümeti, Gazze yönelik toplu cezalandırmaya çevirdiği hava, kara ve deniz saldırılarının hedefini, daha sonra "Gazze'deki Hamas yönetimini devirmek" şeklinde değiştirmişti.

    "TÜNELLER İMHA EDİLDİ"

    Pazartesi günü akşam saatlerinde İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki 'bilinen tüm tünelleri' imha ettiğini iddia etmiş, ancak 'bölgede tamamlanması gereken çok daha fazla görev' olduğunu duyurmuştu.

    AFP haber ajansının verdiği bilgiye göre açıklamayı İsrail ordu sözcüsü Moti Almoz İsrail'in Kanal 2 televizyonuna yaptı. Almoz, "Gazze'de daha önce tespit ettiğimiz tüm tünelleri imha ettik ancak bölgede tamamlanması gereken çok daha fazla görev var" ifadelerini kullandı.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, haftasonu yaptığı açıklamada ordunun Gazze'deki tünelleri imha ettikten sonra da 'gerektiği takdirde' saldırıları sürdürebileceğini açıklamıştı.

    ABD: ATEŞKESİ KUVVETLE DESTEKLİYORUZ

    ABD yönetimi, İsrail ve Hamas'ın kabul ettiği Mısır'ın 72 saatlik ateşkes önerisini kuvvetle desteklediğini belirterek, her iki tarafı ateşkese saygı göstermeye çağırdı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, "72 saatlik ateşkesi öngören son öneriyi kuvvetle destekliyoruz ve her iki tarafı buna tümüyle saygı göstermeye çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

    Psaki, ABD'nin, İsrail'e karşı roket ve tünel saldırılarının son bulması ve Gazze halkının acılarına son verilmesi noktasındaki ısrarında kararlı olduğunu vurguladı. Sözcü Psaki, "Bunlar, Dışişleri Bakanı Kerry, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve tüm uluslararası ortaklarımızın son birkaç haftadır üzerinde çalışmakta olduğu neticeler ve ateşkesin bu hedeflerin başarılmasına yardımcı olacağını derinden umuyoruz" ifadesini kullandı.

    Mısır hükümetini ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı kutladıklarını kaydeden Psaki, sadece şiddete son veren değil, aynı zamanda uzun vadede kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm üzerinden temel meseleleri ele alan ileriye dönük bir yolun bulunması için uluslararası ortaklarıyla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

    MISIR'IN ARABULUCULUK GÖRÜŞMELERİ

    Mısır’ın şu ana kadar arabuluculuk yaptığı tüm ateşkes girişimleri başarısızlıkla sonuçlanmıştı. İsrail Gazze'nin güneyindeki Refah kentini dışarıda tutarak ilan ettiği tek taraflı ateşkes başladıktan sonra Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda bulunan bir evi vurdu. Saldırıda bir çocuk öldü, 30 kişi yaralandı.

    İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki 'bilinen tüm tünelleri' imha ettiğini iddia etti. Ancak 'bölgede tamamlanması gereken çok daha fazla görev' olduğunu duyurdu.

    2 BİNE YAKIN GAZZELİ HAYATINI KAYBETTİ

    Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra tarafından yapılan son açıklamada, İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının bin 867'ye ulaştığı, yaralıların ise 9 bin 470'i geçtiği belirtildi.

    Kaynak: Aljazeera / Dünya

    Jen Psaki İsrail Hamas Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500

    Yorumlar (56)

    zahir:

    biraz daha temizleyeydi iyiydi

    3
    35
    yanıtYanıtla
    napmehmet__arslann58@hotmail.com:

    alcak senın gıbıler fazlalık

    yanıt0
    yanıt0
    altına işeyen askerler:

    ve şerefsiz israil ordusu karada yenildi....

    26
    2
    yanıtYanıtla
    Osmanlıtunahan_010@hotmail.com:

    israil yok yahudi teröristler var, zamanında almanya katletmiş ya bunları gitsinler almanyadan istesinler toprak

    yanıt0
    yanıt0
    MertErmert@icloud.com:

    Yenildimi?

    yanıt0
    yanıt0
    ADALET:

    SON TEKNOLOJİ SİLAHLARLA DÜNYANIN 4.BÜYÜK ORDUSUYLA 6 GÜNDE YENDİĞİN ARAP DEVLETLERİNE RAĞMEN GAZZEDE KAZANAN FİLİSTİN OLDU.ZÜLÜM HİÇBİR ZAMAN CEZASIZ KALMAZ SEN KENDİ SONUNU HAZIRLADIN BARBAR İSRAİL MEVLAYA ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ SENİN YOK OLUŞUNU GÖRMEK İNŞALLAH BİZE NASİP OLACAK.OKÜÇÜÇÜK ÇOÇUKLARININ YAKARIŞINI YETİM KALIŞINI KATLEDİLİŞİNİ MEVLAM İNŞALLAH CEVAPSIZ BIRAKMAYACAK

    23
    3
    yanıtYanıtla
    milkm@m.m:

    Zalim tanımına bakıldığında güçsüz çaresiz birine karşı çok güçlü görünen birinin insanlık sınırlarının dışına Tasacak şekilde Acımasızca iğrenç bir saldırıyor. Buna kimse dur diyip karşılık veremedi şüphesiz bizde ilahi adalete karşı bunun hesabını vereceğiz.

    yanıt0
    yanıt0
    BİR ALLAH KULU:

    İSRAİL KENDİ HAALİNE AGLASIN MÜSLÜMANLAR ŞEHİT OLUYOR YA ONLAR ALLAHA NASIL HESAP VERECEKLER ALLAH ONLARA KAHRETMİŞ BİR KERE CEHENEM ATEŞLERİ ARTTIKCA ARTSIN DİYE ZULUMLERİNE İZİN VERİYOR DUNYA HAYATI GEÇİCİ AHİRET EBEDİ ALLAHTAN DİLEGİM ONLARI CEHENEMİN DİBİNDE DAİMİ KILSIN İNŞALLAH

    23
    1
    yanıtYanıtla
    YEŞİL VADİ:

    şimdi israil çekildi diye sevinelim mi. hangi vicdan sevinir buna, o masumların suçu günahı neydi.

    21
    1
    yanıtYanıtla
    kocaeli:

    ey korkak müslüman yöneticileri oturduğunuz yerden kınamaktan başka ne yaptınız!!!! ALLAH(C.C.) bu korkaklığınızı hepinize soracaktır baş sorumlu sizlersiniz

    21
    1
    yanıtYanıtla
    Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title