Haberler

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Saldırısı

Güncelleme:

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya baskını, Diyarbakır ve Siirt'te üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya baskını, Diyarbakır ve Siirt'te üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi.

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü'ne üye öğrenciler, Fen Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına açıklama yapan Hadi Kılıl, 1967'den bu yana ilk defa Mescid-i Aksa'ya bu kadar çirkin bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırının altında İsrail'in Gazze'de aldığı büyük darbelerin olduğunu kaydeden Kılıl, şöyle konuştu:

"Dünyanın en gelişmiş konvansiyonel silahlarına sahip terör devletinin Hamas karşısında aldığı büyük mağlubiyet, terör devletini iyice azgınlaştırmış olacak ki gözleri dönmüş bir şekilde İslam'ın ve Müslümanların kutsallarına karşı böyle bir saldırı gerçekleştirme cüreti göstermişlerdir."

Müslümanların Filistin davası konusunda kenetlendiğini aktaran Kılıl, İslam ümmetinin özgürlük yolunun Kudüs'ten geçtiğini kaydetti.

"Kudüs'ün özgürlüğü Şam'ın, Kahire'nin, Beyrut'un, İstanbul ve Diyarbakır'ın özgürlüğüdür. Bu nedenle Mescidi Aksa'ya yapılan saldırı, Şam'a, Kahire'ye, Beyrut'a, İstanbul'a ve Diyar'ı Bekir'e yapılmıştır" diyen Kılıl, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Siirt

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesinde bir araya gelen öğrencilerden oluşan grup, sık sık tekbir getirerek, "Kudüs'e uzanan eller kırılsın", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

"Üzülme! Davanın sahibi haktır, hak olan davada zafer muhakkaktır" pankartı ile "Kudüs Hammasa mezar olmadan, İsrail'e gülzar olamayacak", "Kahrolsun İsrail, sessiz kalma sen de diril" yazılı dövizleri taşıyan grup üyeleri, Filistin bayraklarını taşıdı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Muhammed Ata Abdilhadioğlu, Mescid-i Aksa'yı tüm Müslümanlara kapattığını duyuran İsrail'in bu kutsal mekanda bir skandala daha imza attığını söyledi.

"Son bir haftadır siyonist terör devleti İsrail'in terörist askerleri Mescid-i Aksa'ya zorla girerek, cemaatten bazı kişilere saldırarak ve bazılarını da gözaltına alarak bölgeyi savaş alanına çevirmiştir" diyen Abdilhadioğlu, İsrail askerlerinin Filistinlilere saldırdırdığını, Kur'an-ı Kerimleri yerlere atarak, İslam dinine duyduğu kin ve nefreti bir kez daha gösterdiğini aktardı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title