Haberler

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

İsrail askerlerinin Mescid i Aksa baskını Uşak ve Antalya'da sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını Uşak ve Antalya'da protesto edildi.

Uşak'ta 12 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Kardeşlik Platformu üyeleri, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi.

Yatsı namazının ardından Uşak Belediyesi önünde toplayan platform üyeleri, ellerindeki meşaleler, dövizler ve Filistin bayrakları ile yürüyüşe geçti. Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı gruptakiler, İsmetpaşa Caddesi'nden slogan atarak Tritoğlu Parkı'na geldi. Gruptakiler burada, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını protesto ederek, İslam alemini birlik olmaya davet etti.

Platform Sözcüsü Hasan Fatih Göç, yaptığı açıklamada, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'da yaşanan olayların son bulmasını istedi.

İsrail'in Müslümanların kutsal mekanlarına karşı sürdürdüğü saldırılara son vermesini isteyen Göç, açıklamayı şöyle sürdürdü:

"Aksa içerisindeki Kıble Camisi'ne sığınan kardeşlerimizi kovalayan İsrail askerleri cami içinde postallarıyla gezerek göstericileri tartaklamış, caminin mihrabını yıkmış, Kuran'ı Kerimleri etrafa saçmıştır. Bu şeytani olayı gerçekleştiren İsrail'in arkasında Mısır cuntası ve Suudi hanedanı var. Başta Birleşmiş Milletler, Arap ve Afrika Birlikleri, NATO, ABD ve AB'yi göreve çağırıyoruz. Mavi Marmara olayından dolayı Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde sanık sandalyesinde oturan çocuk katili İsrail'in, bütün bunların üzerine Türkiye'ye konsolos göndermesini kesinlikle doğru bulmuyoruz."

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Antalya

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilciliği, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan, Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı.

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilci Mehmet Gayretli, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin "kirli postalları" ile Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya girdiğini söyledi.

İslam coğrafyasındaki terör olaylarında İsrail'in parmağı olduğunu öne süren Gayretli, "İsrail, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan, gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail'in silahlı unsurları ayaklarındaki kirli postallarla Mescid-i Aksa'ya girdiler. İsrail'in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin'de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikardır" dedi.

İsrail askerlerinin Müslümanların kutsallarına saldırdığını ifade eden Gayretli, şöyle devam etti:

"İsrail küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadır. Terör örgütü İsrail'in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilebilir değildir. Burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs'ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz. İsrail'in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır."

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Antalya İsrail Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title