Haberler

İsrail Askerleri Mescid-i Aksa'yı Bastı, Çatışma Çıktı

Güncelleme:

İsrail'in sabah saatlerinde yaklaşık 100 Yahudi'yi Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişine izin vermesinin ardından, Aksa içinde ve çevresinde yaşanan çatışmalarda 27 kişi yaralandı. Hafif yaralananlar arasında AA muhabiri Turgut Alp Boyraz da bulunuyor.

FİLİSTİNLİLER İLE İSRAİL ASKERLERİ ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

İsrail güvenlik güçlerinin, sabah saatlerinde yaklaşık 100 Yahudi'yi Aksa'nın ağlama duvarına bakan Megaribe kapısından içeriye almasına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Mescid-i Aksa'nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri cami avlusunu savaş alanına çevirdi.

KIBLE CAMİSİ'NİN İÇİNDE POSTALLARIYLA GEZEREK KUR'AN'I KERİMLERİ ETRAFA SAÇTILAR

İsrail askerlerinin, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahelesi üzerine 27 kişi yaralandı. Bu sırada Aksa içinde bulunan Kıble Camisi'ne sığınan Müslümanları kovalayan İsrail askerleri, Kıble Camisini içerisinde postallarıyla gezerek, göstericileri tartakladı, bu esnada cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimlerin etrafa saçıldığı görüldü.

AKSA'NIN DIŞINDA DA GERGİNLİK SÜRÜYOR

Öte yandan, içeride bunlar yaşanırken, Aksa'nın dışında da gerginlik sürdü. Hıtta kapısının önünde toplanan Filistinliler İsrail askerlerini protesto etti. Bunun üzerine göstericilere müdahale eden İsrail askerleri, bir kez daha göstericilere plastik mermi ve ses bombasıyla saldırdı.

AA MUHABİRİ DE ZOR ANLAR YAŞADI

Saldırı esnasında olay yerinde bulunan ve plastik mermilerden korunmaya çalışan AA muhabirleri de zor anlar yaşadı. Muhabirlerden Turgut Alp Boyraz, hafif şekilde yaralanırken, fotoğraf makinesi de zarar gördü. Muhabirlerden Yusuf Hatip ve Salih Zeki Fazlıoğlu da arbede esnasında polis tarafından darp edildi. TRT Türk kameramanı Hamza Naci'nin de kamerasına plastik mermi isabet etti.

İsrail Eminiyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosenfeld, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çıkan olaylarda herhangi bir gözaltı ve tutuklamanın olmadığını ve saat 10.00 itibariyle Aksa'nın kapılarının tekrar ziyaretçilere açıldığını söyledi.

1967'DEN BERİ İLK KEZ

İsrail askerlerinin 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar girerek mihrabı postallarıyla çiğnediği bildirildi.
El Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Yaklaşık 300 İsrail askeri Mescid-i Aksa'yı bastı. Askerlerin bir kısmı Kıble Mescidi'nin içinde mihrab ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girdi" dedi. Hatib, "Bu çok tehlikeli bir adım. Daha önce olmamıştı. Kabul edilemez bir durum. İsrail bunun sonuçlarına katlanacaktır" diye konuştu.

MESCİD-İ AKSA NEDEN ÖNEMLİ

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi olma özelliği taşıyor. Daha sonra kıblenin yönü Mescid-i Haram'a çevrilmiş olsa da Mescid-i Aksa İslam'daki önemini hiçbir zaman kaybetmedi. Bunun bir sebebi de Mescid-i Aksa'nın Hz. Muhammed'in isrâ ve miraç mekanı olduğuna inanılmasıdır. Hz. Muhammed'in Ramazan ayının 27'nci gecesinde Mescid-i Haram'dan alınarak Mescid'i Aksa'ya götürüldüğüne inanılmaktadır. İsrâ Suresi'nin birinci ayetinde de "Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya yürütenin şanı pek yücedir. Şüphesiz o duyandır, görendir." denilmektedir.

Günümüzde ise Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa külliyesinin altında "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor. Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer, zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.


Kaynak: AA / Dünya

İsrail Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (123)

AMİN:

ALLAH İSRAİLİ KORUSUN AMİN AMİN AMİN

5
22
yanıtYanıtla
elkassamMobil-ANDROID:

Yarabbi elkahhar isminle terör devleti israili kahru perişan eyle.amin.

24
1
yanıtYanıtla
YETER ARTIK:

NERDESİN EY AZRAİL BU YAHUDİLERE EBU CEHİL MUAMELESİ EYLE

14
8
yanıtYanıtla
kara:

savaş farz oldu . . israile karşı amerikaya karşı savaşmak zorundayız onlar bize rahat vermeyeceklerdir. . . ya biz ya onlar, ırk ayrımı yapmakszn birleşim olmazsa yarın bu ülkeyi amerikan, ingilizlern olur de hadi bakalım. . . .

19
1
yanıtYanıtla
Betül:

Müslümanların hakkını tarihte bir tek Osmanlı korumuştur ne zamanki Osmanlı yıkıldı küffarin önüne geçilemiyor artık nerdesin Osmanlı gözümüz seni arıyor.

15
4
yanıtYanıtla
ESAS ATATURKCU:

ASKER KURANA POSTALIYLA BASMIŞ HADİBAKALIM CUMHURUN BAŞKANI SENİ DİNLİYORUZ??

12
5
yanıtYanıtla
oturrrrr:

cumhurun baskanından once senı bır dınleseydık tepkını???sen cık o koltugada bakalım becerın ne olacak

yanıt0
yanıt0
AKSU:

Senin gibi ne olduğu belirsiz Cumhur ne diyor onu da duyalım

yanıt0
yanıt0
cengaverm@m.m:

Başta arap ulkelerinin sessizliği ve Türkiye nin korkak politikası bunları azdırıyor.Ama Allah cc zaferi müslümanların yanındadır.Tabi ki her müslüman gibi bizim kalbimiz kırık ve buruk bu hadise yüzünden

14
2
yanıtYanıtla
AKSU:

İsrail yıkılmadan Dünyaya barış gelmez. İsrail yıkılacak Dünyaya Barış gelecek

12
3
yanıtYanıtla
Tüm 123 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title