Haberler

İsrail Askerleri Bir Filistinliyi Öldürdü

Kudüs'ün kuzeybatısındaki Katana beldesinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli bir gencin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'ün kuzeybatısındaki Katana beldesinde çıkan çatışmalarda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurulan Yahya Yesri Taha (21) isimli Filistinli gencin öldüğü belirtildi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin sabah saatlerinde Katana beldesinde bazı evlere baskın düzenlemesi sonucu arbade çıktığını kaydetti. Filistinli eylemcilerin, gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale eden İsrail askerlerine taş ve molotofkokteyli atarak karşılık verdiği ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, ekim ayı başından bu yana 90'dan fazla Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde olaylarda hayatını kaybeden İsrailli sayısı da 20'yi aştı.

Kaynak: AA / Politika

Sağlık Bakanlığı Filistin İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title