Haberler

Ispartalı İş Adamları Güney Afrika'da

Güncelleme:

Isparta Sanayi ve Ticaret Odası, Güney Afrikalı iş adamlarıyla Johannesburg'da bir araya geldi.

Isparta Sanayi ve Ticaret Odası, Güney Afrikalı işadamlarıyla Johannesburg'da bir araya geldi.

İkili görüşmelerin yapıldığı toplantı, özel bir otelde gerçekleşti. İş adamları ağırlıklı olarak gıda ve inşaat alanında iş görüşmeleri yaptılar.

Toplantıya, Türkiye'nin Güney Afrika Büyülelçisi Kaan Esener, Ticari Başmuşavir Hakan Kalabalık ve Isparta iş adamları heyetinin yanısıra Güney Afrikalı işadamları da katıldı.

AA muhabirine konuşan Esener, toplantının önemine dair şunları söyledi:

"Bizim Elçilik olarak, Ticaret Müsteşarlığı olarak görevimiz kolaylaştırmaktır. Biz heyetimizle hem yakından ilgileniyoruz hem de ilerde oluşabilecek taleplerini de karşılamaya çalışıyoruz."

Anadolu Ajansı'na konuşan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, hedeflerinin ticareti, ihracatı daha arttırmak olduğunu söyledi. Son bir yıl içerisinde 15 ülke gezdiklerini ifade eden Başdeğirmen, gittikleri ülkelerde Isparta'nın öz değerlerini anlattıklarını söyledi. Güney Afrika'ya geliş amaçlarını ise şu sözlerle ifade etti:

"Burada bulunma amacımız, buradaki potansiyeli görmek, buraya ne satabiliriz, bunu araştırmaktır; örneğin gül yağının dünya ihracatının yüzde 65'ni biz karşılıyoruz. Tarım makinelerinde çok iyiyiz. ve bunu dünyanın değişik ülkelerinde anlatmaya çalışıyoruz."

Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerine şehir olarak katkıda bulunmak istediklerini söyleyen Başdeğirmen, Güney Afrikalı yatırımcılarla görüştüklerini, memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title