Haberler

Isparta Yargıtay'ın Uçak Kazası Kararına Tepki

Yargıtay'ın uçak kazası kararına tepkiIsparta'da 2007'de 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasına ilişkin davada Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi'nin sanıklara verilen cezayı kısmen onamasına, cezayı az bulan ölenlerin yakınları tepki gösterdi.

Yargıtay'ın uçak kazası kararına tepki

Isparta'da 2007'de 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasına ilişkin davada Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi'nin sanıklara verilen cezayı kısmen onamasına, cezayı az bulan ölenlerin yakınları tepki gösterdi.

İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet Havacılık AŞ yolcularını taşıyan World Focus Hava Taşımacılığı AŞ'ye ait yolcu uçağı, 30 Kasım 2007'de Isparta'nın Keçiborlu İlçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkiinde düştü. Kazada, 7'si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirdi. Kazayla ilgili şirkete karşı Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz 20 sanığın yargılandığı davanın 6 Ocak 2015 tarihinde görülen 29'uncu duruşmasında mahkeme kararını verdi. 20 sanıktan 12'sinin beraatına karar verilirken, 8 sanığa ise 1 yıl 8 ay ile 11 yıl 8 ay arasında hapis cezaları verildi.

YARGITAY KARARI

57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin davanın temyiz incelemesini tamamlayan Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi, Atlasjet tarafından uçağın kiralandığı World Focus Hava Taşımacılık AŞ ortağı Yavuz Çizmeci, Genel Müdürü Aydın Kızıltan ve Teknik Müdürü İsmail Taşdelen'in 11 yıl 8'er ay, Bakım Müdürü Fikri Zafer Dinçer'in 5 yıl 10 ay hapis cezasının onanmasına karar verdi. Dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı'nın 'görevi kötüye kullanma' suçundan aldıkları 1'er yıl 8'er aylık cezaları da onandı.

Sanık pilot Vedat Örs'e 'yalan tanıklık' suçundan verilen 3 yıl hapis cezasının ise fazla olduğu gerekçesiyle bozulmasına karar verildi. Yargıtay kararında, yine 'yalan tanıklık' suçundan 3 yıl hapis cezası verilen pilot Recep Değirmencioğlu hakkında ise hüküm açıklanmadı.

Yargıtay ayrıca World Focus Hava Taşımacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Gündoğdu, Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy, eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı ile diğer sanıklar Faruk Çağınlı, Şahin Tufan, Yavuz Yaşar, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz, Necati Küçük, Reşat Atalay, Hilmi Tülemen'in 'taksirle öldürme' suçundan beraatlerine ilişkin hükümlerin onanmasına hükmetti.

Sanıklardan, dönemin Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'in 'taksirle öldürme' suçundan beraatlarına ilişkin hüküm ise bu kişiler tali kusurlu oldukları gerekçesiyle bozuldu.

KARARA TEPKİ

Kazada oğlu 32 yaşındaki Hayri Tokgöz'ü kaybeden Şerafettin Tokgöz cezanın az olduğunu belirterek tepki gösterdi. "Giden gelecek değil" diyen Tokgöz, "Mahkemeyi suçlular, sorumlular cezalandırılsın, bir daha böyle kazalar olmasın diye takip ettik. Yoksa ceza almaları bizi rahatlatmaz. O insanların ceza almasıyla oğlum gelecek değil. Burada insanların ders alması önemli" dedi.

'CEZALAR BİZİ TATMİN ETMEDİ'

Kazada babası Mehmet Yılmaz'ı yitiren İsmet Yılmaz ise şöyle konuştu:

"Verilen ceza çok az. Gasp suçunda bile 15 yıl ceza veriliyor. Burada 57 kişinin canı var. 57 kişinin taksirle ölümü söz konusu. Bu cezalar bizi tatmin etmedi. 3 kişi 11'er yıl, 1 kişi de 5 yıl ceza almış. Çok az. Ömür boyu olması gerekir. Tüm sorumlular ömür boyu hapis almalıydı. Ben zaten her zaman 'O uçağa binenler suçluydu' dedim. Demek o uçak dört dörtlüktü ki bu cezaları aldılar. Burada 57 kişinin canı var ortada. Hepsi hayatının baharında, gencecik insanlardı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay İstanbul Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title