Haberler

Çerez Parası Demeyip Öğretmenler Okullarını Boyadılar

Güncelleme:

Isparta'nın Halife Sultan Mahallesi'nde bulunan Zübeyde Hanım İlkokulunun öğretmen ve hizmetlileri, 2 bin liralık boya işçiliğinden tasarruf için okulu kendileri boyuyor.

Isparta Halife Sultan Mahallesi'nde bulunan Zübeyde Hanım İlkokulu, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına okul müdürü, idari kadro ve öğretmenler tarafından hazırlanıyor. Okul Müdürü Adnan Çelik, Müdür Yardımcısı Naim Akgün, rehberlik öğretmeni Osman Özkan ve hizmetli Önder Pandal, okulun boya-badanasıyla temizlik işlerini 2 bin liralık tasarruf sağlama adına Ramazan ayı içerisinde kendileri yapıyor.

MALZEME DEVLETTEN İŞÇİLİK ONLARDAN

332 öğrencinin eğitim ve öğretim göreceği okulda 17 öğretmenin görev yaptığını belirten Okul Müdürü Adnan Çelik, okulun eksikliklerini belirleyerek kendi çabaları ile bu eksiklikleri giderme yoluna gittiklerini söyledi. Sadece malzeme teminini Milli Eğitim Müdürlüğü'nün karşıladığı işçiliği ise okul idarecileri olarak kendilerinin üstlendiğini hatırlatan Çelik, şöyle konuştu:

MİLLETİN PARASINI KORUMAK İÇİN

"İşçilik hususunu hizmet satın alma yöntemiyle yapabilirdik. Hesap yaptık 2 bin lira gibi bir işçilik ücreti çıkıyor. 14 derslik var. Hem boya badana hem de temizlik için bu para harcanacaktı. Bağışlarla katkılarla aile birliğine gelen paraları işçiliğe vermek yerine yeni dönemde eğitim hizmetlerinde kullanmak istedik. O nedenle müdür yardımcım, rehberlik öğretmenim ve hizmetlimizle konuştum, onlar da seve seve dediler. Ve işe koyulduk. Okulu boyuyoruz, temizliğini yapıyoruz, bakım onarım işlerini elimizden geldiğince yapıyoruz."

OKULA GÜVENLİK SİSTEMİ DE YAPTILAR

Ayrıca, okula güvenlik sistemi kazandırdıklarını ve bunu da tamamen kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirten Müdür Çelik, "Günümüzde güvenlik olayı çok önemli. Biz de okulumuza güvenlik sistemi kurdurmayı planladık ve yaptığımız hesaplarla bu işin bize çok masraflı olacağını belirledik. Bu doğrultuda, biz de kameraları satın alarak sistemi okulumuza tamamen kendi öğretmenlerimiz tarafından döşedik. Böylece, sadece kamera ücreti ile olayı bitirmiş olduk." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Osman Özkan Adnan Çelik Isparta Eğitim Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

sinan çetin:

hımmmm 2000/ 4 =500 . . . . . iyi para

1
13
yanıtYanıtla
elif boz:

yemin ederim boya parasını arasında bölüşmüşlerdir. . . . . . . .

6
7
yanıtYanıtla
adam:

Helal olsun size:-) Ama yinede bu ögretmenlerin görevi olmamali, Saraylara makam arabalarina ucaklara para var ama cocuklarimizin egitimine okullarin bakimina para yok. Simdi gelir Aktroller yine, helal olsun reisimize Saraylar diye. . . Allahinizdan bulun!

7
0
yanıtYanıtla
Ampul beyinli koyunMobil-IOS:

Kendi hırsız olan herkesi hırsız sanirmiş. Kolay dimi alt tabakanın oyle kolay cebe indirmesi. Helal olsun size kardeşim

6
0
yanıtYanıtla
Durun, kavga etmeyin. Siz kardeşsiniz...:

Herkes kendi isini ustaca yapsin. Baskasinin isine burnunu sokmasin.

4
0
yanıtYanıtla
arslan:

330 velileri var . para veremeyen kalkıp gidip boya badanaya yardım damı edememiş . ?öğretmenleri tebrik ederim ancak :ARIK BU DÖNEMİ BİTİRDİLER HOCAMBU GÜN BOYA BADANA YAPARSANIZ YARIN ELEKTRİĞİNİ SUYUNU KÖMÜRÜNÜDE ÖDERSİNİZ BENDEN SÖYLEMESİ. ARDINDAN OLUR OLMAZ HER ŞEY ÜZTÜNÜZE KALIR 330 VELİDEN HİÇMİ YARDIM EDEN İŞ YAPAN ÇIKMAMIŞ YAZIK ÜLKEME DE İNSANLARINADA YAZIK DEVLETE DE MİLLETEDE SARAYLARDA OTURANLARIN YÖNETTİĞİ ÜLKENİN BADANA YAPAN ÖĞRETMENLERİ İTİBAR DEMİŞTİ BİRİLERİ DEĞİLMİ ?

4
0
yanıtYanıtla
Önder Yamar Mobil-IOS:

Helal size Yürekli öğretmenler .. Aldığınız para sonuna kadar helal olsun

2
2
yanıtYanıtla
Adınızı YazınEMEKLI GAZETECI:

BÖYLE ÖGRETMENLERIN. MÜBAREK ELLERI ÖPÜLMEZMI. (Birde hani derlerya ASLAN YATTIGI YERDEN BELLI OLUR aynen öyle birsey. )

0
2
yanıtYanıtla
serçe:

benim bildiğim öğretmenler genelde 6 ay yatar 3500 tl maaş alır hatta eline geçerse özel ders parası alır yine de ağlar ağlar ağlar. . bu öğretmenler nerden çıkmış tuhaf doğrusu. . reklam kokuyor ama kokusu çıkar :)))

1
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Sizler boyacı mısınız yoksa eğitimci misiniz? Kendinizi çok komik duruma düşürmüşsünüz. Çok şükür devletimiz Yunanistan gibi iflas etmedi. Devletin iki boyacı tutacak parası mı yok. Orada ki müdür birilerinin gözüne girmek için öğretmenleri emellerine alet ediyor.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title