Haberler

Isparta'nın İnternet Tablosu

25 Bin 96 İnternet Abone Bulunan Isparta'da 11 Kişiye 1 İnternet Düşüyor.

25 bin 96 internet abone bulunan Isparta'da 11 kişiye 1 internet düşüyor.

Türk Telekom İl Yöneticiliği'nin tahsis ettiği portlara göre, Isparta genelinde 25 bin 096 internet abonesi bulunuyor. İl genelinde tahsis edilen portlara oranla sistemdeki internet kullanım oranı yüzde 78. Bölgeler arası tahsis edilen portlardaki kullanım oranında ise çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Bu bağlamda en yüksek internet kullanım oranı Şarkikaraağaç ve Gelendost'a bağlı yerel bölgelerde.

Türk Telekom İl Yöneticisi Mustafa Bahçıvan'ın verdiği bilgilere göre Merkez 1 A, Zafer, Mehmet Tönge, Gül Petek Sanayi Sitesi, Halıkent, Aliköy, Bozanönü, Büyük Gökçeli, Kuleönü, Sav, Yakaören, Süleyman Demirel Havaalanı ve Davraz Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde toplam 2 bin 624 adet port bulunuyor. Bunların 17 bin 712'si şu an kullanılıyor. Bir başka deyişle Isparta Merkez ve bağlı kasaba ve köylerinde toplam 17 bin 712 abone bulunuyor. Bunun 206 bin 186 nüfusa oranı ise 11 kişiye 1 internet düşüyor. Türk Telekom Halıkent Müdürlüğü Port Durum Raporu'na göre, Yalvaç dışındaki tüm yerleşim birimlerinde 29 bin 512 port bulunuyor. Bağlantı yüzdesi ise 78 olarak gerçekleşti. Yalvaç'ta ise 2 bin 640 port bulunuyor. İnternet bağlantı oranı ise yüzde 68.

Gelendost ve Şarkikaraağaç'ın kasabalarındaki portlar temel baz alındığında il merkezini de aşan yüksek bir bağlantı oranı var. Şarkikaraağaç İlçesi'nde 816 port bulunuyor. Bunların 733'ü 5 Mart 2008 Çarşamba tarihi itibariyle çalışır vaziyette. Doluluk oranı ise yüzde 89 olarak gerçekleşti. Şarkikaraağaç'a bağlı Çarıksaraylar ile Gelendost'a bağlı Bağıllı kasabalarında 48'er port bulunuyor. Bunların 47'si internete bağlı. Oranda yüzde 97 ile Isparta'nın lideri konumundalar.

İlçelere bağlı yerleşim birimlerindeki portlar ve tahsislerinde ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Sadece portlar ve tahsisleri kriter alındığında bir çok kasabada internet kullanım oranı yüzde 97 seviyelerine kadar ulaştı. Türk Telekom Yalvaç İl Müdürlüğü Port Durum Analiz Raporu'na göre ise genel dağılımda bağlantı oranı yüzde 68 olarak hesaplandı. Yalvaç Merkez İlçe'nin oranı ise yüzde 76 olarak gerçekleşti. Yalvaç'ta en yüksek internet bağlantısı yüzde 84 oran ile Höyüklü Kasabası'nda gerçekleşti. Bunu yüzde 62 oran ile Körküler Kasabası izledi. Kozluçay'da yüzde 60, Bağkonak'ta yüzde 44, Özgüney'de ise yüzde 43 orana ulaşıldı.

(FK-ŞT-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title