Haberler

Isparta'nın İhracatı 104 Milyon Dolara Yükseldi

Güncelleme:

Isparta'dan yılın ilk 6 ayında yapılan ihracat, geçen yıla oranla 15 milyon dolar artarak 104,6 milyon dolar oldu.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Isparta'nın 2023 yılı ihracat hedefinin 500 milyon dolar olduğunu, bu hedef doğrultusunda çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı.

Geçen yılın ilk 6 ayında ihracatın 89,6 milyon dolar gerçekleştiği, bu yılın aynı döneminde ise ihracatın 15 milyon dolar artarak 104,6 milyon dolara ulaştığını belirten Sarıkaya, en fazla ihracat yapılan sektörün ise 35 milyon dolar ile madencilik olduğunu bildirdi.

İhracat rakamlarındaki artışın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Sarıkaya, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu rakamlar bizler için elbette yeterli değildir. Bunun için yurt dışı iş görüşmesi ve işbirliği çerçevesinde çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. ITSO olarak göreve geldiğimiz süre zarfında 4 ticari işbirliği ve fuar gezisi düzenledik. Bu kapsamda 7 ülke, 9 şehir ve 2 fuar gezisi gerçekleştirdik. Özellikle yakın coğrafyamızda olan ve serbest ticaret anlaşmalarımızın olduğu ülkelere iş gezileri düzenledik ve iş görüşmelerinin olmazsa olmazı olan ikili iş görüşmeleri programlarına önem verip her gezimizde bu tarz programları gerçekleştirdik."

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkaya Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title