Haberler

Isparta'nın Bayramları ve Festivalleri Litvanya'da Tanıtıldı

Güncelleme:

Litvanya'nın Kaunas kentinde gerçekleştirilen proje toplantısına Isparta'dan Gülbirlik İlkokulu katıldı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca desteklenen ve Hırvatistan'nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Kültürlerimizin Buluştuğu Yerde Buluşalım" adlı Comenius Projesi, Gülbirlik İlkokulu proje ekibinin de katılımıyla Litvanya'nın Kaunas kentinde gerçekleştirildi.

13-18 Ekim 2013 tarihleri arasında Litvanya'nın Kaunas kentinde gerçekleştirilen proje toplantısına Litvanya, Polonya, İspanya, Yunanistan, Bulgaristan, Hırvatistan, İtalya'nın yanı sıra ilimizden Gülbirlik İlkokulu katıldı.

Proje kapsamında katılımcı ülkelerde kutlanan bayramlar, festivaller ve ülkelerin kültürel yapısı tanıtıldı. Gülbirlik İlkokulu'ndan Muzaffer Sarışahin, Sabit Türkmen, Salih Çatal'ın katıldığı çalışmada ülkemizde kutlanan milli ve dini bayramlarımız ile yöresel festivallerimizden her yıl mayıs ayı sonu, haziran ayı başında kutladığımız Isparta Halı ve Gül Festivali, Uluborlu Kiraz Festivali, Sütçüler Dut Pekmezi ve Turizm Festivali, Yalvaç Antiokheia Kültür ve Sanat Festivali, Eğirdir Kültür ve Turizm Festivali, Şarkikaraağaç Helva Festivali ile ilgili sunular,video gösterileri ve fotoğraflar paylaşıldı.Milli ve dini bayramlarımız , festivallerimiz ile ülkemizin yöresel yemekleri yapılarak katılımcı ülke temsilcilerine tanıtıldı.

Proje sorumlusu ve okul müdürü Muzaffer SARIŞAHİN "Comenius projesinin bu beşinci toplantısı idi. Proje kapsamında her ülke milli ve dini bayramlar ile festivaller hakkında katılımcı ülke temsilcilerine bilgiler verildi. Fotoğraflar ve sunular paylaşıldı. Ayrıca Litvanya'nın Vilnüs ve Kaunas kentinin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi sahibi olduk" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Litvanya Isparta Kaunas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title