Haberler

Isparta İhh'dan Suriye'ye Un Yardımı

İnsani Yardım Derneği (İHH) Isparta Şube Başkanı İdris Sezgin, Suriye'de ciddi ekmek sıkıntısı yaşandığını belirterek, un ihtiyacı had safhada olduğunu bildirdi.

İnsani Yardım Derneği (İHH) Isparta Şube Başkanı İdris Sezgin, Suriye'de ciddi ekmek sıkıntısı yaşandığını belirterek, un ihtiyacı had safhada olduğunu bildirdi.

Sezgin, Isparta Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, Isparta'da 6 bini bulan mültecinin 4 bininin Suriyelilerden oluştuğunu belirterek, mültecilerin acil olarak yakacak ve battaniyeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Suriye'den gelen ailelerden en az birinin istihdam edilmesi için çaba verdiklerini kaydeden Sezgin, şöyle konuştu:

"Sanayide, inşaatlarda, fabrikalarda çalışan Suriyeli kardeşlerimiz var. Mümkün mertebe Suriyeli ailelerin sokakta kalmasını önlemek için her gelene bir ev tutarak, ihtiyaçlarını tedarik etmeye çalışıyoruz. Şu an itibariyle her evden en az biri kişi çalıştığı için komşularına da yük olmuyorlar."

Suriye'de ekmek sıkıntısı

Sezgin, İHH'nın Suriye'deki ekmek sıkıntısının giderilmesine yönelik  "Suriye İçin Acil Un" kampanyasını yürüttüğünü hatırlatan Sezgin, "Suriye'de ciddi ekmek sıkıntısı var. Un ihtiyacı had safhada. Suriye'de Türkiye sınırına yakın bölgeler olmak üzere iç bölgelere kadar ekmek ihtiyacını karşılamak için un gerekiyor" diye konuştu.

Çuvalı 55 liradan bir tır unu o bölgeye göndermek istediklerini dile getiren Sezgin, şu ana kadar tırın yarısının dolduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Isparta Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title