Haberler

Isparta Gülünün Tozu Bile Para Ediyor

Güncelleme:

Yağındaki güçlü kokusu ve aroması nedeniyle başta kozmetik olmak üzere, gıda ve ilaç sektörlerinde ilgi gören Isparta gülü, toz halinde de satışa çıkarıldı.

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'inin karşılandığı Isparta'da, gül kurusunun kilogramı 80 lira, gülün tozunun kilogramı ise 70 liradan satılıyor.

Isparta'da kurutulmuş gıdalar üzerine faaliyet gösteren firma sahibi Mehmet Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gül kurusu ve tozunun lokum ve puding gibi gıdalarda kullanıldığını söyledi.

YAŞININ KİLOSU 80 TOZU 70 LİRA

Isparta'nın dünyada gül açısından önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Poyraz, "Güle, kurutarak da ekonomik bir değer kazandırmak istedik. Bu şekilde önce gülü kurutup, ardından toz haline getiriyoruz. Bu ürünlerimiz kısa sürede talep edilir hale geldi. Kurutulmuş gülün kilogramını 80 lira, tozunu ise 70 liradan satıyoruz" dedi.

TALEP GİDEREK ARTIYOR

Hasat döneminden başlamak üzere 15 günde 10 ton yaş gül işlediklerini, bundan da 1,5 ton gül kurusu elde ettiklerini dile getiren Poyraz, elde edilen ürünün tamamını sattıklarını, gül kurusuna olan talebin gün geçtikçe arttığını kaydetti.

"ÇİN'E SATIYORUZ"

Türkiye'de yüzlerce noktaya satış yaptıklarını anlatan Poyraz, Çin'den gelen bir heyetle görüşmelerde bulunduklarını, talep üzerine bu ülkeye de gül kurusu gönderdiklerini ifade etti.

Gülün bir çok sektörde kullanıldığına işaret eden Poyraz, "Gül tozu ise özellikle gıda sanayisinde gül aromalı pudinglerde kullanılıyor. Gül kurusu da yine gıda sanayisinde lokum kaplamada kullanılıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Poyraz Isparta Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title