Haberler

Isparta - Görme Engellıye Kabartmalı Menü

Ispartaæda Görme Engelliler İçin Lokanta, Pastane ve Kafe Gibi Mekanlarda Bulundurulması Zorunlu Hale Getirilen Kabartmalı Menü Uygulaması Başladı.

Görme engelliler için lokanta, pastane ve kafe gibi mekanlarda bulundurulması zorunlu hale getirilen kabartmalı menü uygulaması başladı. Engelliler GünüÆnde lokantaya giden görme engelliler hem menüyü hem de fiyatları elleriyle dokunarak öğrendi.

Isparta Belediyesi'nin 2 hafta önce encümen kararıyla zorunlu hale getirdiği görme engelliler için kabartma menü uygulaması 3 Aralık Dünya Özürlüler GünüÆnde hayata geçirildi. Dün kent merkezinde bir lokantaya giren Yılmaz Öztek ile Mehmet Ali Özbey adlı iki görme engelli, garsonu çağırıp çeşitleri saymalarını isterken, garson engellilere kabartmalı menüyü uzattı. Garsonun lokantada bulunan çeşitler hakkında bilgi vermesinin ardından iki görme engelli kabartmalı menüden fiyat ve çeşide bakarak siparişlerini verdi.

YEMEKLERİ AKLIMIZDA TUTAMIYORDUK

Uygulamanın çok güzel olduğunu belirten görme engelli Yılmaz Öztek, "Bizlerin de rahatlıkla lokantalarda yiyip içeceğini seçebilmesi, fiyat listesini bütçesine göre değerlendirebilmesi çok güzel bir uygulama. Bu projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aynı zamanda Türkiye Görme Engelliler Isparta Şube Başkanı olan Mehmet Ali Özbey de, bunun çok güzel bir uygulama olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Görme engelliler de toplumda varlıklarını idame ettiriyorlar. Böyle umuma açık yerlere bizler de ailelerimizle gidiyoruz. Daha önce, çağırdığımız garson bir kez çeşitleri anlatırdı. 45-50 çeşit fiyatı hafızada tutmak mümkün olmadığından tekrar söyletmek zorunda kalırdık. Bazen nahoş söylemlerle karşı karşıya kalıyorduk. Şimdi bu sorunları aşmış olmak mutluluk verici."

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem ise, "Görme engelli vatandaşlarımızın lokantalarda, pastanelerde karşılaştıkları fiyat ve çeşit sıkıntılarını gidermek için bu uygulama başlatıldı. Kabartmalı menüler artık bu tür mekanlarda görme engelli vatandaşlara takdim edilecek. Böylece engelli vatandaşlarımız da neyi ne kadara tükettiğini bilecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title