Haberler

Isparta'daki Fetö/pdy Operasyonunda Gözaltına Alınanların İşlemleri Sürüyor

Isparta'daki FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınanların işlemleri sürüyor

Isparta merkezli 4 ilde düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü serbest bırakıldı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabaha karşı Isparta, İstanbul, İzmir ve Ankara'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 14 Mart'ta yine Isparta merkezli 6 ilde yürütülen ve aralarında Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 29 şüphelinin tutuklandığı operasyonun devamı olduğu belirtilen ikinci dalgada, aralarında akademisyen ve işadamlarının da bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden işlemleri tamamlanarak dün adliyeye sevk edilen Ali İhsan Altınok ile Sait Saygın tutuklandı. İşlemleri devam eden 21 şüpheli ise bugün Isparta Gülkent Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sonrasında polis merkezine götürülen şüphelilerden 7'si adliyeye sevk edildi. 3'ü savcılıkça serbest bırakılırken, diğer 4 şüphelinin ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiği belirtildi. Diğer 14 şüpheliyle ilgili işlemler sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Isparta İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title