Haberler

Isparta'da Terör Operasyonlarında 5 Ayda 20 Tutuklama

Isparta'da terör örgütüne yönelik operasyonlarda 5 ayda 31 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 20'si tutuklandı.

Isparta'da terör örgütüne yönelik operasyonlarda 5 ayda 31 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 20'si tutuklandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güvenlik kuvvetlerinin bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilerek, şehir ve ilçelerde kamu düzeninin tesis edilmesi amacıyla yürütülen operasyonla eş zamanlı olarak 1 Ocak- 1 Haziran tarihleri arasında PKK/KCK ve DHKP-C başta olmak üzere terör örgütlerinin faaliyet ve eylemlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında 31 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bu şahıslardan 2'si Şanlıurfa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçları olmak üzere 3 ayrı suçtan arandıkları, 2 şahsın Isparta Sulh Ceza Hakimliği'nce 'silahlı terör örgütü üyesi olmak (DHKP-C) ve terör örgütü propagandası yapmak' suçundan, 1 şahsın Adana ilinden 'PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak ve görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası sebebiyle arandığı, 18 şahsın 'PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapmak', 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını aşağılamak, Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret, cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine hakaret etmek' suçlarından değişik tarihlerde haklarında yasal işlem yapılmıştır. 6 şahıs PKK/KCK terör örgütü sözde Genç Kadın Meclisi Isparta yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilerek Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yakalanarak gözaltına alınmış olup, haklarında 'terör örgütü kurmak, yönetmek ve terör örgütü üyesi olmak, terör örgütüne finans sağlamak, terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek' suçlarından yasal işlem yapılmıştır. 1 şahıs İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturmalar kapsamında Yalvaç ilçemizde olduğunun tespit edilmesi üzerine yakalanarak soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul iline gönderilmiştir. 1 şahıs Mersin merkezli yapılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında yapılan operasyonel çalışma neticesi yakalanarak soruşturmanın yürütüldüğü Mersin iline gönderilmiştir. Yakalanan 31 şahıstan 20'si sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir." - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Şanlıurfa Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title