Haberler

Isparta'da Kanadı Kırık Baykuş Korumaya Alındı

Güncelleme:

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, köylülerin açlık ve soğuktan ölmek üzereyken bulduğu baykuş, korumaya alındı.

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde, köylülerin açlık ve soğuktan ölmek üzereyken bulduğu baykuş, korumaya alındı. Kanadının kırıldığı tespit edilen baykuş, tedavisinin ardından doğaya salınacak.

Yalvaç'a bağlı Kuyucak Köyü'nde oturan Lokman Bilgili, geçen salı akşam saatlerinde evine dönerken boş arazide bir karartı fark etti. Karartının açlık ve soğuktan ölmek üzere olan bir baykuş olduğunu anlayan Bilgili, Yalvaç Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirdi. Ekipler, yaklaşık 50 santim uzunluğundaki baykuşu merkeze getirdi. Beslenen baykuş, aynı zamanda veteriner hekim olan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Elmacı tarafından tedaviye alındı. İlk kontrolünde kanadının kırık olduğu belirlenen baykuş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Şarkikaracağaç Kızıldağ Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden gelen görevlilere teslim edildi. Burdur'daki Hayvan Koruma İstasyonu'na götürülen baykuşun tedavisine burada devam edileceği, iyileştikten sonra doğaya salınacağı belirtildi.

'VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLMALI'

Yalvaç Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Elmacı, vatandaşların bu tür hayvanların korunması konusunda gösterdiği duyarlılığın çok önemli olduğunu belirterek, "Gittikçe artan fare popülasyonuyla başa çıkabilmemiz için bu tür hayvanlara tarım alanlarında büyük ihtiyaç var. Kuşu bulan kişi bunu kendi hobileri için de kullanabilirdi. Ama o korunması için bize haber verdi. Tüm vatandaşlarımızdan aynı duyarlılığı bekliyoruz" dedi. - Yalvaçısparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Isparta Kuyucak Yalvaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title