Haberler

Isparta'da Fetö/pdy Davası

ISPARTA (İHA) – Isparta’da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında açılan davada ilk karar çıktı.

ISPARTA (İHA) – Isparta'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında açılan davada ilk karar çıktı. Mahkeme heyeti davanın tutuksuz sanığı Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı verirken, tutuksuz sanıklardan 2'si hakkında tutuklama, 2 kişi hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.

Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 51'i tutuklu, 130 sanığın yargılandığı davada ilk karar çıktı.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki iki hafta süren duruşmalarda savcılık makamı mütalaa verdi. Savcı Murat Karakaya, duruşmanın tutuksuz sanıklarından hakkında yakalama kararı verilen Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz hakkında yakalama kararının beklenmesini talep ederken, tutuklu sanıklar SDÜ eski rektör yardımcısı Hüseyin Akyıldız ve Şakir Şahin ile tutuklu sanıklar Şükrü Demirağ, Sivel Kayacan ve Ali Murat Ceyhan hakkında tutuksuz yargılama talep etti. Savcılık makamı ayrıca tutuksuz sanıklar Ali Şahin, Mustafa Tekeli, Süleyman Eser ve Ramazan Akyel hakkında tutuklama talep etti. Eski Isparta Valisi Memduh oğuz da dahil tutuklama taleplerine gerekçe olarak FETÖ'nün hain darbe girişimi öncesi ve sonrası Bylock adlı kriptolu mesajlaşma uygulamasını bulundurmaları gösterildi.

Avukatlar tahliye talep etti

Duruşmanın son iş gününde sanık avukatları savunmalarını verdi. Tutuklu sanıkların avukatlarının tamamı müvekkilleri hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti tarafından tutuklu sanıklara da söz verildi. Duruşmada bulunan tutuklu sanıklar da tahliyelerini istedi.

5 sanık hakkında tutuklama kararı

Mahkeme heyeti verilen kısa süreli aranın ardından ara kararını verdi. Mahkeme heyeti, yeniden HTS raporu ve sanıkların yurtdışı çıkış kayıtlarıyla ilgili ayrıntılı rapor istenmesine karar verirken, tutuksuz sanıklar Ali Şahin, Mustafa Tekeli'nin tutuklanması, Süleyman Eser ve Ramazan Akyel hakkında da tutuklamaya yönelik yakalanması kararı verdi. Duruşmalar sırasında mahkeme heyeti tarafından tutuklanmasına yönelik yakalama kararı verilen FETÖ davasının sanıklarından Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz hakkındaki karar da beklenecek.

Eski rektör yardımcılarına şartlı tahliye

Öte yandan tutuklu sanıklar Eski SDÜ rektör yardımcısı Hüseyin Akyıldız ve Şakir Şahin ile Şükrü Demirağ, Sivel Kayacan ve Ali Murat Ceyhan hakkında adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verildi. Diğer tutuklu sanıkların tutuklu halleri devam ederken, duruşma 7 Ekim 2016 tarihine ertelendi. 4 iş günü sürecek duruşmalarda müşteki, mağdur ve tanıklar dinlenecek. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan İbicioğlu Memduh Oğuz Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title