Haberler

Isparta'da 205 Fahri Trafik Müfettişi İş Başında

Yapılan eğitimler sonrası göreve başlayan 56 fahri trafik müfettişiyle birlikte Isparta'da toplam fahri trafik müfettişi 205' e ulaştı.

Yapılan eğitimler sonrası göreve başlayan 56 fahri trafik müfettişiyle birlikte Isparta'da toplam fahri trafik müfettişi 205' e ulaştı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, vatandaşların karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla özellikle hız, alkol, emniyet kemeri, tescilsiz ve sürücü belgesiz araç kullanımı gibi konularda çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. Trafikte denetimin temel amacının sürücülerde davranış değişikliği yaratmak olduğunu dikkat çeken Or, "Bu denetim görevli trafik ekipleri ile yapıldığı gibi Fahri Trafik Müfettişleri tarafından da yapılabilmektedir. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğünün 22 Mayıs 2013 tarihli talimatları ile ilimizden müracaatı alınan 56 fahri trafik müfettişi gönüllüsü daha Emniyet Müdürlüğümüzde aldıkları eğitim sonrası göreve başlamış bulunmaktadır. Kendilerine eğitim süresi boyunca Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Karayolları Trafik Yönetmeliği, Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı düzenlenilmesi, kural hataları ve Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı yazılacak maddeler ve açılımları konusunda detaylı bir eğitim verilmiştir" dedi.

Yapılan eğitimler sonrası göreve başlayan 56 fahri trafik müfettişi ile birlikte ilde toplam görev yapan fahri müfettiş sayısının 205' e ulaştığını belirten Mehmet Or, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere Fahri Trafik Müfettişleri gördükleri trafik kural ihlallerine doğrudan trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edebilmektedirler. Trafik ekiplerimizce her an her yerde sürekli bir denetim yapılamayacağından trafik kazalarını önleme, trafik güvenliğini tesis etmek ve sürücülerin hatalara karşı caydırılması açısından fahri trafik müfettişlerimiz bu denetimi başarı ile yapacaklardır." - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Or Isparta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title