Haberler

Isparta'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Kutlamaları

Türk ulusunun bağımsızlık simgesi olan 18 Mart Çanakkale zaferi tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da çeşitli etkinlerle kutlandı.

Türk ulusunun bağımsızlık simgesi olan 18 Mart Çanakkale zaferi tüm yurtta olduğu gibi Isparta'da da çeşitli etkinlerle kutlandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle ilk tören Isparta Şehitliğinde gerçekleştirildi. Törene Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta Barosu Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, Harp Malulü, Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta İl Başkanı Musa İrez ile şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı.

ŞEHİTLER ÖLMEZ, TOPRAK OLUR ÖLÜMSÜZLEŞİRLER

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Saygı duruşu sırasında askerler tarafından 3 el silah atışı gerçekleştirildi. Daha sonra tören konuşmalarına geçilirken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Binbaşı Ayhan Karagüne yaptı. Şehitlerimizin vatan sevgisinin ve Türk bağımsızlığının meşalesi olduğunu ifade eden Karagüne, "Bayrağımıza kanlarının rengini, ay yıldıza yüreklerinin aydınlığını vermişlerdir. Şehitler ölmez, toprak olur ölümsüzleşirler, bayrak olur ebedileşirler.18 Mart 1915, Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.

HAİNLER KÖTÜ EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKSINIZ

Artık kutsal nöbet sırası bizdedir. Şuanda hudutlarımızda nöbet tutan yurdumuzun her köşesinde ve yurtdışında görev yapan askerimiz, polisimiz, öğretmenimiz ve tüm kamu personelimiz aiz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındadır. Ülkeme ve milletime kem gözle bakan hainler, kötü emellerinize hiçbir zaman ulaşamayacaksınız. Çünkü karşınız hep gerektiğinde şehit olmaya ant içmiş, milletini yükseltmek ve korumak için çalışan çelikten iradeleri kahramanları bulacaksınız" şeklinde konuştu.

18 MART HELALLİK DİLEME GÜNÜDÜR

Harp Malulü, Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta İl Başkanı Musa İrez ise duygularını şu cümlelerle ifade etti: "18 Mart, Türk milletinin bu topraklarda kalmasıdır. 18 Mart, Mehmetçiklerin 'Allah Allah' nidalarıyla yedi düvele karşı koyduğu gündür. 18 Mart, aç susuz canlarını hiçe sayan ve bu vatanı bize bırakan kahramanlarımızın günüdür. 18 Mart aynı zamanda vefa ve kahramanlarımızdan helallik dileme günüdür. Bu sebeple Çanakkale bir gurur abidesi olduğu kadar bir hüzün abidesidir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silahlı arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz."

ÇANAKKALE TÜM DÜNYAYA BARIŞI ANLATAN BİR İBRET ABİDESİDİR

Konuşmaların ardından Vali Vahdettin Özkan, Şehitlik Özel Defterini imzaladı. Özkan, deftere şu ifadeleri yazdı: "Ölümü, ölümsüzlüğün kapısı olarak gören aziz şehitlerimiz. Ulusal bağımsızlık ve bütünlüğümüzün simgesi olan sizleri ebediyete kadar unutmamak, hatıralarınıza yakışır bir şekilde gelecek inşa etmek milli mefküremizdir. Şehitlerimizin bize emanet ettiği vatan toprakları, onların yakınları ve gazilerimiz en kutsal emanetimizdir. Çanakkale'de verilen mücadele birliğimize, kardeşliğimize ve bağımsızlığımıza hiçbir gücün zarar veremeyeceğinin açık bir ifadesidir. Farklı milletten insanların beraber yattığı Çanakkale aynı zamanda barışın değerini tüm dünyaya anlatan bir ibret abidesidir. Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve hürmetle anıyoruz."

Daha sonra törene katılanlar, şehitliği gezerek, şehit mezarlarına karanfil bıraktılar ve dualar ettiler - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vahdettin Özkan Recep Özel Çanakkale Isparta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title