Haberler

Isparta Çam Kese Böceği Hasta Edilip, Popülasyonu Azaltılacak

Türkiye'deki orman zararlısı böcekler arasında önemli bir yer işgal eden, insanlarda da alerjik rahatsızlıklara neden olan çam kese böceklerine yönelik Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Galler'deki Swansea Üniversitesi ortak çalışma başlattı.

Türkiye'deki orman zararlısı böcekler arasında önemli bir yer işgal eden, insanlarda da alerjik rahatsızlıklara neden olan çam kese böceklerine yönelik Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Galler'deki Swansea Üniversitesi ortak çalışma başlattı. 'Çamlarda Zararlı Çam Kese Tırtılına Karşı Biyolojik Mücadele Uygulamaları' adlı proje üzerinde 8 aydır çalıştıklarını söyleyen SDÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Karaca, orman zararlısı çam kese böceğinin hastalığa maruz bırakılarak popülasyonunun azaltılması amacıyla bu ortak çalışmayı başlattıklarını söyledi. Ağaçlara kurulan tuzaklarla çam kese böceğini hastalık etmenine maruz bıraktıklarını kaydeden Prof. Dr. Karaca, "Başarılı olursak bu zararlının baskı altına alınmasıyla ilgili hastalık etmenini geniş alanlarda kullanmayı düşünüyoruz" dedi.

(DHA YAZILI HABERE GENİŞ GEÇİLECEK)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Isparta Galler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title