Haberler

İspanyol Borsası Bir Günde 29 Milyar 426 Milyon Euro Kaybetti

İspanya'da tüm ulusal gazetelerin manşetlerinde borsadaki kayıplar vardı.

İspanya'da tüm ulusal gazetelerin manşetlerinde borsadaki kayıplar vardı. Asya piyasalarından özellikle Çin'den gelen olumsuz haberler İspanyol borsası IBEX 35'nin çakılmasına sebep oldu. Günlük kaybın 29 milyar 426 milyon Euro'ya ulaştığı kaydedildi. Bunun son yılların en büyük düşüşü olduğu hatırlatıldı. IBEX 35'deki kayıp bir ara yüzde 7'nin üzerine çıkmasına rağmen günü yüzde 5.01 olarak gerçekleştirdi. Özellikle petrolde yaşanan ucuzlama enerji, demir çelik ve sanayi alanında borsada işlem gören şirketlerin sert kayıplarına yol açtı. 10 bin puan seviyesinin altına kadar gerileyen İspanyol borsasındaki bu oranın en son 2012 yılında yaşandığı hatırlatıldı. İspanyol borsasının son bir aydaki kaybın ise yüzde 13'ü aştığı açıklandı. İspanya'da yayınlanan gazetelerin başlıklarının hemen hemen hepsi borsada yaşanan krize yer verildi.

El Pais gazetesi: "Çin'deki kriz dünya ekonomisinin büyümesini frenledi" manşetinde geçtiği haberinde Asya kıtasında yaşanan gelişmelerin bulaşıcı olduğuna dikkat çekildi.

El Mundo gazetesi: "Çin borsaları dibe vurdu" başlığı ile verdiği haberinde günlük kaybın İspanyol sanayisi için 29 milyar Euro'yu aştığı hatırlatıldı.

ABC gazetesi: "Çin ekonomisinde yaşanan belirsizlik borsaların çakılmasına sebep oldu" manşetini kullandı. Gazete borsa dibe vururken Euro'nun yükselişe geçtiği petrol fiyatlarının ise düştüğü hatırlatıldı

La Razon gazetesi: "Çin dünyayı titretti" başlığını attı. Gazete ayrıca Avrupa'nın önde gelen 300 önemli şirketin kaybının 450 milyar Euro olduğu vurgulandı.

La Vanguardia gazetesi: "Çin korkusu dünyada 'Kara Pazartesi'nin yaşanmasına yol açtı" manşetinde geçtiği haberinde Pekin'in ekonomik büyümelerde dünyayı yanılttığı suçlamasını yaptı.

Economista gazetesi: "IBEX geleceğe hiç umut vermeden yüzde 5 ile dibe çaktı" haberi verdi. Gazete ayrıca bu düşüşün devam edebileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti İspanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title