Haberler

İspanyol Basınından Ronaldo'ya Övgü

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde ilk maçta 2-0 mağlup olduğu Almanya'nın Wolfsburg takımını rövanşta 3-0 yenerek eleyen Real Madrid'in gollerini atan Cristiano Ronaldo, İspanyol basınında manşetlere çıktı.

Ronaldo'ya atfen "Ne büyüksün" ifadesini kullanan İspanyol basınından Marca, Portekizli futbolcunun 3-0'lık zaferin kahramanı olduğunu, Bernabeu'da 'lodos' estirdiğini ve Alman takımını yıktığını yazdı.

Yapılan yorumlarda ise "Cristiano Ronaldo'nun kahraman ruhu, Real Madrid'in yükselişi oldu. Portekizli futbolcunun figürü, diğer tüm takım arkadaşlarının üzerine çıktı. Tarihi bir hat-trick yapan Ronaldo, Madrid'in Avrupa'da geriden gelip turu geçtiği en büyük başarılarından birine adını altın harflerle yazdırdı." ifadeleri kullanıldı.

As gazetesi de "Bay Şampiyon" başlığıyla Ronaldo'yu överek, 31 yaşındaki Portekizli futbolcunun toplamda 93 golle Şampiyonlar Ligi tarihinin gol kralı olduğuna vurgu yaptı.

"Cristiano, Wolfsburg'a fazla geldi" ile "Cristiano kasırgası" başlıklarını atan El Pais ise "Maçın başından beri çok istekli görünen Ronaldo, Wolfsburg'a kasırga estirdi. Portekizli 3 golüyle Wolfsburg'u sahaya gömerken, Real Madrid de Şampiyonlar Ligi'nde art arda 6. yarı finaline yükseldi." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer İspanyol gazetelerinden Sport, "Cristiano, süper kahraman kıyafeti giydi. Hat-trick yaparak Real Madrid'i bir felaketten kurtardı", El Mundo Deportivo, "Cristiano, Madrid'i yarı finale taşıyor. Takımını sırtlayan Portekizli futbolcu, Real Madrid'in ruhu oldu." El Mundo, "Cristiano, büyük bir geri dönüşün mimarı oldu. Çok büyük bir maç çıkartan Madrid'in 7 numarası yeni rekorlar kırma yolunda ilerlerken, kuralları kendi koyuyor" ve ABC de "Dev bir Ronaldo, Real Madrid'i yarı finale çıkardı." yorumlarını yaptı.

"Değerim anlaşılmaya başlandı"

Wolfsburg maçının kahramanı Cristiano Ronaldo, maç sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "İspanyol basını yavaş yavaş benim değerimi anlamaya başladı" dedi.

İspanyol basınında sezon başında aldığı eleştirilere pek aldırış etmediğini, artık 31 yaşında olduğunu vurgulayan Ronaldo, "Başlarda, kendi düzeyimde oynamadığımı kabul ediyorum." diyerek öz eleştiride de bulundu.

Alman rakibi karşısında çok önemli bir galibiyet alarak turu geçtiklerini kaydeden Portekizli golcü, "Kariyerimdeki en iyi gecelerden biri oldu ama en iyisinin bu olduğunu sanmıyorum." diye konuştu.

Bayern Münih'i elemesi halinde yarı finalde Benfica ile karşılaşmayı arzu ettiğini söyleyen Ronaldo, Portekiz'de Şampiyonlar Ligi maçı oynamak istediğini dile getirdi.

Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane ise "Ronaldo dünyanın en iyisi olduğunu gösterdi. Özel bir futbolcu ama aynı zamanda tüm takıma ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Real Madrid Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title