Haberler

İspanyol Akademisyen Edirne'de Plastiğe Savaş Açtı

Edirne'de, nehir kenarlarında her hafta sonu plastik atık toplayan İspanyol öğretim görevlisi, plastik atıklarla ilgili sorunlara dikkati çekmek için programlara katılıyor.

Edirne'de, nehir kenarlarında her hafta sonu plastik atık toplayan İspanyol öğretim görevlisi, plastik atıklarla ilgili sorunlara dikkati çekmek için programlara katılıyor.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi İspanyol Begona Rodriguez, sosyal medyadan başlattığı "Plastiğe hayır" kampanyası kapsamında hafta sonları destekçileriyle birlikte Tunca ve Meriç Nehri kenarlarındaki plastik atıkları toplayarak çevre temizliğine dikkati çekmeye çalışıyor.

Rodriguez zaman zaman da sivil toplum kuruluşlarının toplantılarına katılarak plastiğin çevreye verdiği zararlara işaret ediyor.

İspanyol akademisyen, Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneğince yürütülen ve Roman öğrencilere kurs, eğitim, kişisel gelişim toplantılarının düzenlendiği "Deniz Yıldızı" projesi çerçevesinde derneğin konuğu oldu.

Roman öğrencilere plastik atıkların doğada uzun süre kaybolmadığını ve insanlara zarar verdiğini anlatan Rodriguez, öğrencilerden her türlü atığı çöp kutularına atmaları konusunda söz aldı.

-"Türkiye'de de plastik kullanımı azalmalı"

Rodriguez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada plastik kullanımının giderek arttığını söyledi. Plastiğin doğaya ve insanlara büyük ve kalıcı zararlar verdiğini vurgulayan Rodriguez, şunları kaydetti:

"Plastiğin doğada yok olması yüzyıllar alıyor. Plastik, doğal ürünler gibi kısa zamanda değil uzun zamanda yok olduğundan çevreye ve insanlara kalıcı zararlar veriyor. Hastalıkların oluşmasına etken oluyor. Edirne, tarihi ve turistik alanlarıyla dünyanın önemli yerleşim yerlerinden. Biz oluşturduğumuz 'Plastiğe hayır' ekibiyle Tunca Nehri kenarında ve kent ormanında çevre temizliği gerçekleştirdik. Çevreci gruplar bir kamyon dolusu çöp ve plastik topladı. Bu konudaki etkinliklerimiz devam edecek. Dünyadaki birçok ülkede plastik kullanımı azalıyor. Türkiye'de de bunun daha azalması için elimizden geleni yapacağız."

Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinden Mert Akman, çevrenin korunması için elinden geleni yapacağını, okuldaki arkadaşlarına da plastiğin zararlarını anlatacağını dile getirdi.

Dernek Başkanı Çetin Örs de belediyeyle yürüttükleri "Deniz Yıldızı" projesi kapsamında maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına İngilizce, bilgisayar, satranç ve matematik kursu verdiklerini, kariyer günleri düzenleyerek, rol model kişileri konuk ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Deniz Yıldızı Tunca Nehri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title