Haberler

İspanya Kralı'nın Maaşı Düşürüldü

Güncelleme:

Parlamenter monarşi ile yönetilen İspanya'da, Kral 6. Felipe'nin maaşı yüzde 20 düşürüldü. Böylece Kral'ın alacağı yeni ücret, brüt 234 bin 204 avro oldu.

Parlamenter monarşi ile yönetilen İspanya, Kral 6. Felipe'nin maaşını yüzde 20 oranında düşürme kararı aldı.

KRALİYET SARAYI'NIN RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN YAYINLANDI

Kraliyet Sarayı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Kral 6. Felipe'nin maaşında 2014 yılına nazaran 2015'te yüzde 20'lik azalma yapıldığı ve yıllık brüt 234 bin 204 avro alacağı bildirildi. Kral 6. Felipe'nin eşi Kraliçe Letizia'nın 128 bin 808 avro, "kral" unvanını koruyan babası Juan Carlos'un 187 bin 356 avro, annesi Kraliçe Sofia'nın da 105 bin 396 avro alacakları belirtildi.

DEVLET BAŞKANLARININ MAAŞLARINI GÖZ ÖNÜNE ALDI

Kraliyet Sözcüsü, Kral 6. Felipe'nin İspanya'daki üst kurumların temsilcileri ve diğer ülkelerdeki devlet başkanlarının aldıkları maaşları göz önünde bulundurarak, maaşını düşürme kararı aldığını kaydetti.

BÜTÇEDE AZALMAYA GİDİLMİŞTİ

Ekonomik krizle mücadele eden İspanya'da ilk kez 2009 yılında dönemin Kralı Juan Carlos ve diğer Kraliyet üyelerinin maaşları dondurulurken, son yıllarda Kraliyet Sarayı'nın bütçelerinde de azalmaya gidilmişdi.

Kral 6. Felipe'nin, ablası Prenses Cristina ve eşi Palma Dükü Urdangarin hakkındaki yolsuzluk davalarından dolayı Kraliyet ailesinin zarar gören imajını düzeltmek için özel bir çaba sarf ettiği biliniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kral Juan Carlos Juan Carlos İspanya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500

Yorumlar (15)

olaya gelMobil-ANDROID:

ispanya kralinin yillik maasinin 2 kati degerinde saat kullanan bakanimiz var la bizim. kim drmus turkiye geliamekte olan ulke diye super gucuz olum biz. bence cumhurbaskanimizda ispanya kralini danisman alsin yilda 5 milyon kazanir gercekten..

10
3
yanıtYanıtla
dd:

şakamısınız siz ne şoku lan yüzde 90 düşürün yine aç kalmaz dünyanın parasını alıyor bende bir şey sandım

6
0
yanıtYanıtla
maasmobilWeb@haberler.com:

Bizde maasi sifirlasaniz ne olur ki. Sifirlanamayan paralar, ortu altina sigmayan ortulu odenekler...kim takar maasi

3
1
yanıtYanıtla
.......Mobil-ANDROID:

yıllık diyor normal bir durum turkiye basbakani ve cumhurbaşkanı ondan daha fazla alıyor yıllık açlık sınırının asgari ucretin üstünde oldugu bir ülkede basbakan ve cumhurbaşkanının aldıkları maaşlar... sözde milletin vekilleri diye adlandırılan mecliste herkes cebini nasil dolduracaginin hesabını yapıyor milleti düşünen yok...

4
0
yanıtYanıtla
adalet:

darisi basimiza

2
2
yanıtYanıtla
brn ye cevapMobil-ANDROID:

ya arkadas bizim cumhur baskanimiz daha fazla aliyor anlafinmi sen mevzuyu;) vumhurbaskani ne calisiyor anlamadim.. 2 danismanini ceksen 6 ay soyleyecek aozu olmadigindan tv de goremessin sen cumhurbaskanini... ustelik orasi ispanya kapis.. bidaha yaziorum ispanyaa... kralin aldigi maas asgari maasdan 9 kat fazla.. senin ulkende ki ucurum 40 kat... benim cumhur baskanin aldigi parada gozum yok keske bu ulkenin liderlerine 3 milyon maas vercek gucu olsa.. ama kurumsallasmaya karsiyim.. adamin kizi bile ayni parayi kazaniyor danisman hesabina..

2
2
yanıtYanıtla
sus:

Darisi bizlere bizim maaslar cok geliyor

2
1
yanıtYanıtla
wwwMobil-ANDROID:

avrupa birliği yardım etse çok az alıyormuş merkelle konuşsa herşey yolunda gider. yada Türkiye yardım etse Suriyelilere yardım ediyor nasılsa Erdoğana sorsun derdini söylemeyen derman bulamaz. €€€€€

1
1
yanıtYanıtla
MalatyaMobil-IOS:

Helal olsun yaaa.

1
1
yanıtYanıtla
murat bravoMobil-ANDROID:

esra yilmaz Kafan mi güzel maaşın TL karşılığını hesaplamadiysan şuan ki maaşını hesaplamaya davet ediyorum seni

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title