Haberler

İspanya'da Yolsuzluk Operasyonu

İspanya Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı'nın talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında 51 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Savcılığın yaptığı yazılı açıklamada, son 2 yılda Madrid, Murcia, Leon ve Valencia kentlerindeki belediye ve özerk yönetimlerde başlatılan denetimler sonunda bugün başlatılan operasyonla 51 kişinin gözaltına alındığı ayrıca 259 kayıt, 400 banka hesabı ve 30 lüks otomobile el konulduğu bildirildi.

Basına verilen bilgilerde, gözaltına alınanların hepsinin kamusal işlerde komisyon almakla suçlandıkları belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İspanya'da ve Madrid özerk yönetiminde iktidarda olan Halk Partisi'nin (PP) üst düzey bir üyesi olan ve 2008-2011 yıllarında Madrid özerk yönetiminde, Adalet ve İçişleri'nden sorumlu olan Francisco Granados'un da olduğu açıklandı.

Bu arada son dönemlerde arka arkaya patlak veren yolsuzluk skandalları, İspanya'da iktidardaki PP'yi zor durumda bırakmaya başladı.

Son olarak, 2004-2008 yıllar arasında PP'nin Genel Sekreteri olan, geçmişte Kamu, Adalet ve İçişleri Bakanı da olarak da görev yapan Angel Acebes, partisine ait olduğu iddia edilen kara parayı (faturalanmamış, kaynağı bilinmeyen bağışlarla toplanan paralar) kullanarak, Libertad Digital adlı medya grubunun çoğunluk hisselerini satın aldığı iddiasıyla geçtiğimiz hafta sanık olarak mahkemeye çağrılmıştı.

PP'den eski Ekonomi Bakanı ve eski IMF Başkanı Rodrigo Rato da geçmişte yöneticisi olduğu Caja Madrid Bankası'ndan verilen özel bir kredi kartını kişisel harcamalarında kullandığı iddiasıyla sanık durumunda bulunuyor.

PP'nin eski mali işler sorumlusu ve eski senatör Luis Barcenas ise parti içindeki hesaplarda yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yürütülen bir dava kapsamında 2013 Temmuz ayından bu yana cezaevinde tutuluyor.

İspanya'da son dönemlerde yapılan anketlerde halkın en çok endişe duyduğu konuların başında yolsuzluk gelirken, ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve muhalefetteki Demokrasi ve İlerici Birlik (UPyD) partileri, yolsuzlukla mücadele için geçtiğimiz hafta parti iç tüzüklerinde değişiklikler yapmıştı. - Madrid

Kaynak: AA / Güncel

Valencia İspanya Madrid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title