Haberler

İspanya'da San Fermin Festivali Başladı

İspanya'nın kuzeyindeki Navarra özerk bölgesinde bulunan Pamplona kentinde düzenlenen, boğa koşusuyla ünlü San Fermin Festivali, belediye binasından ateşlenen fişekle başladı.

İspanya'nın kuzeyindeki Navarra özerk bölgesinde bulunan Pamplona kentinde düzenlenen, boğa koşusuyla ünlü San Fermin Festivali, belediye binasından ateşlenen fişekle başladı.

"Chupinazo" olarak adlandırılan fişeğin ateşlenmesini izlemek ve festivalin başlamasını kutlamak için meydanı dolduran beyaz kıyafetli ve kırmızı fularlı binlerce kişi, "Pamplonalılar, yaşasın San Fermin" dile bağırdı.

Açılış sırasında kırmızı fularlarını ellerinde sallayan Pamplonalılar ve turistler, fişek ateşlendikten sonra fularları boyunlarına taktı.

Bu arada, kadın hakları dernekleri üyeleri, festival sırasında kadınlara cinsel tacizi protesto etmek için mor fular taktı ve kent içinde eylemler düzenledi.

Yaklaşık 200 bin nüfuslu Pamplona'nın gelecek 9 günde 1 milyon kişiyi ağırlaması bekleniyor. Otellerin doluluk oranının yüzde 78 olduğu bildirildi. 14 Temmuz'a kadar sürecek festival boyunca 459 etkinlik düzenleneceği açıklandı.

Festival çerçevesinde arenaya çıkacak boğalar yarın sabah sokaklarda koşturulacak. Yerel saatle 08.00'de (TSİ 09.00) başlayacak ilk koşuda altı boğa, yüzlerce kişi eşliğinde yaklaşık 850 metrelik yol katettikten sonra arenaya girecek. Bu koşularda 1924 yılından bu yana yüzlerce kişinin yaralandığı, 15 kişinin öldüğü belirtildi. Boğalarla yapılacak koşuda kurallara uymayanlara 600 ila 60 bin avro para cezası kesilecek.

20 ülkeden 139 medya kuruluşunun, 400'den fazla gazetecinin akredite olduğu San Fermin Festivali'ni Anadolu Ajansı da yerinde takip ediyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Pamplona İspanya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title