Haberler

İspanya'da Podemos'dan "Değişim Yürüyüşü"

İspanya'da ekonomik krizin etkisiyle kendiliğinden ortaya çıkan ve siyasi parti haline dönüşen "Podemos" (Yapabiliriz) adlı halk hareketi, başkent Madrid'de bugün büyük bir gösteri düzenledi.

İspanya'nın Endülüs özerk bölgesinde 22 Mart'ta, ülke genelinde ise mayıs ayında yapılacak yerel seçimler öncesi çalışmalara başladığını duyurmak için Podemos'un "değişim yürüyüşü" adı altında düzenlediği gösteriye binlerce kişi katıldı.

"Evet yapabiliriz", "Tik tak tik tak, Rajoy için geri sayım başladı" sloganlarının atıldığı gösteride iktidardaki Halk Partisi'ne (PP) yerel seçimler ve arkasından kasım ayında yapılacak genel seçimler öncesinde gözdağı verilmeye çalışıldı.

Madrid'in merkezindeki sokakları, Cibeles ve Sol meydanlarını dolduran kalabalık içinde ülkenin dört bir yanından 260'dan fazla otobüsle Madrid'e gelen Podemos yandaşları da yer aldı. Gösteri sırasında çok sayıda Yunanistan bayrağı olması ve Yunanistan'da genel seçimler sonrası iktidara gelen Syriza partisine ait bayrakların bulunması dikkat çekti.

Katılımcıların "Şimdi zamanı" yazılı büyük bir pankart taşıdığı gösteride, İspanyol hükümeti dışında Troyka ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'i de eleştiren sloganlar atıldı, bu yönde pankartlar taşındı. Kalabalıktan dolayı yürüyüş sırasında zaman zaman izdiham oluştu. Özellikle basın mensupları çalışırken zor anlar yaşadı.

Gösteri dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri alan İspanyol polisi meclis binasına çıkan tüm yolları trafiğe kapattı. Bu bölgeye halkın giriş yapmasına izin verilmedi.

" İspanya'da değişimi başlattık" -

"Başbakan, Başbakan" sloganları arasında yürüyüş alanına gelen "Podemos"un lideri Pablo İglesias, gösteriyi "tarihi" diye yorumlayarak, bugünden itibaren İspanya'da siyasi değişimi başlattıklarını savundu.

Podemos partisinin iki numarası olan Inigo Errejon da AA muhabirine yaptığı kısa değerlendirmede, "İnsanlar buraya artık İspanya'da değişim istediğini göstermek için geldi. Bu sadece Podemos yanlılarının değil, değişim isteyen tüm İspanyolların gösterisi. İspanyollar yeni bir politika istiyor. Sağlıkta, eğitimde kesinti istemiyor. 2015, fakirleştirilen ve mevcut sisteme karşı kürek çekenlerin zaferinin görüldüğü yıl olacak. Biz iktidara gelmek için hazırız" dedi.

Anketlerde Podemos birinci -

İspanya'da son dönemlerde yayımlanan anket sonuçlarında "Podemos" birinci parti olarak gösteriliyor. Podemos'un en büyük rakibinin şu anda iktidarda olan PP olduğu belirtiliyor.

Başbakan Mariano Rajoy, Podemos'u "kara bir İspanya imajı çizmekle" suçladı. Mariano Rajoy, partisinin bugünkü toplantısında, Podemos'a hitaben "İstediklerini başaramayacaklar" diye seslendi. Başbakan Rajoy,  İspanya'nın bu yıl yüzde 2'nin üzerine ekonomik büyüme gösterdiğini ve 2014-2015 yılları arasında 1 milyondan fazla kişiye yeni istihdam sağlanacağını savundu. - Madrid

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan İspanya 22 Mart Madrid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title