Haberler

İspanya'da Hükümet Kurma Çalışmaları

İspanya'da koalisyon hükümeti kurulması için siyasi partiler arasındaki görüşmeler devam ediyor.

İspanya'da koalisyon hükümeti kurulması için siyasi partiler arasındaki görüşmeler devam ediyor.

İspanya'da geçici başbakan ve Halk Partisi (PP) lideri Mariano Rajoy, bugün Ciudadanos (Yurttaşlar) Partisi lideri Albert Rivera ile görüştü. Rajoy, ilk kez hükümetin kurulması konusunda bir siyasi partiden olumlu yanıt aldı.

Başbakan Mariano Rajoy, hükümeti kurma konusunda ilk adımın artık atılmış olduğunu belirterek, "Bugün en azından bazı konuların konuşulabileceğini gördük. Keşke her şey daha kolay ve hızlı olabilseydi. Bu yüzden hükümetin kurulması için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi. Üçüncü kez genel seçimlere gitmenin "utanç verici bir durum" olacağını ifade eden Rajoy, kendilerine yeşil ışık yakan Yurttaşlar Partisi için de, sınırlandırılmamış ve şeffaf bir pazarlık ortamının kendileri ile her zaman mümkün olduğunu söyledi.

Ciudadanos lideri Albert Rivera ise, İspanya'daki siyasi tıkanıklığın aşılması için partisi adına ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yaklaşık bir yıldır süren bu siyasi tıkanıklığın aşılması için işbirliği yapmak, yeni hükümetin kurulması ve bunda sorumluluk almak noktasında hazırız. Bugünkü görüşmemizde bazı ortak noktaların belirlenmesini sağladık. Ama en önemli konu, Halk Partisinin ve bizim İspanya'da üçüncü bir erken seçimin yaşanmaması üzerine yaptığımız konuşma oldu. Bu bakımdan müzakerelere devam edip, yeni bir hükümetin kurulmasında partimiz adına gerekli sorumluluğu alacağımızı söyleyebilirim. Burada önemli olan tek konu İspanya'nın kendisidir. Bu bakımdan bizim gibi İşçi Partisi'nin de bu sorumluluğu görüp, hükümetin kurulması için üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Hükümet kurulması aşamasında ve kurulmasından sonra da iş birliğimizi devam ettireceğimizi de bilmeleri gerekir."

İspanya'da 20 Aralık'taki genel seçimler ve 26 Haziran'daki erken genel seçimlerde hiçbir siyasi parti tek başına hükümeti kuracak milletvekili sayısına ulaşamamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title