Haberler

İspanya'da Bülent Arınç'a Büyük Tepki Var

Başbakan yardımcısı ve AK Parti milletvekili Bülent Arınç'ın "Kadınlar herkesin içinde kahkaha atmamalı" sözlerine İspanyol basınından eleştiri geldi.

Başbakan yardımcısı ve AK Parti milletvekili Bülent Arınç'ın "Kadınlar herkesin içinde kahkaha atmamalı" sözlerine İspanyol basınından  eleştiri geldi.

İspanyol gazeteler, Arınç'ı 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düşüncelerini dışa vuran bir sözcüsü' olarak nitelendirirken bu sözlerin gerçekte hükümetin kadınlara karşı yürüttüğü siyaseti ortaya koyduğunu ileri sürdü. El Mundo gazetesi,'"Türk hükümetine karşı kadın kahkahaları' başlıklı yazısında Bülent Arınç'ın bu sözlerine kadınların büyük tepki gösterdiğini yazdı. Gazete, 12 yıllık AK Parti yönetiminde kadınların sistamatik olarak susturulduğunu öne sürerek gençlerin bile Türkiye'de artık otobüs ve metrolarda ayaklarını uzatarak yolculuk yapamadığını, sürekli baskı altında tutulduğunu yazdı. El Mundo gazetesi, Türkiye'deki ailelerin kaç çocuk yapması gerektiğine bile karışan bir başbakanın, yardımcısı Arınç tarafından "Kadınların yüksek sesle gülmemesi gerekir" sözlerininde normal karşılanması gerektiğini öne sürdü.

İspanya'da hem sosyal medyadan hem de okuyucu köşelerinden Arınç'ın sözlerine tepki gösterildi. İspanyol gençler Arınç'ın sözlerinin İran'daki molla rejimini hatırlattığını kaydederek, "Bu ülkede espriyi bile günah saymışlardı, başbakan yardımcısının kahkahayı yasaklama ile yakında espriyede el atacak" dedi. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç Ak Parti İspanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title