Haberler

İspanya'da Boğularak Ölen Türk Öğretmen, Son Yolculuğuna Uğurlandı

İspanya’nın Malaga kentine bağlı Marbella sahilinde denizde boğularak ölen 3 Türk vatandaşından 30 yaşındaki bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbant, memleketi Kırklareli’nde son yolcuğuna uğurlandı.

İspanya'nın Malaga kentine bağlı Marbella sahilinde denizde boğularak ölen 3 Türk vatandaşından 30 yaşındaki bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbant, memleketi Kırklareli'nde son yolcuğuna uğurlandı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında İspanya'ya giden gruptaki 19 yaşındaki Şakir Çelik ve 18 yaşındaki Serdar Fidan ile Kırklarelili Bilgisayar Öğretmeni 30 yaşındaki Ümit Nalbant, girdikleri denizde boğularak hayatını kaybetmişti. Nalbant'ın cenazesi, dün akşam Atatürk Havalimanı'ndan ailesi tarafından alınarak, karayoluyla Kırklareli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kırklareli'nin Kavaklı beldesinde bulunan Merkez Camii'nde Cuma namazına müteakip belde meydanında düzenlenen cenaze töreniyle genç öğretmen Nalbant, gözyaşları içerisinde son yolcuğuna uğurlandı.

Kırklarelili Bilgisayar Öğretmeni 30 yaşındaki Ümit Nalbant'ın evlilik hayali kurduğu nişanlısı Eda İrkin de cenaze töreni boyunca ayakta durmakta güçlük çekerken, bir an olsun cenazenin başından ayrılmadı. Genç kız, gazetecilerin sorularını da yanıtsız bıraktı.

NALBANT'IN KAYINVALİDESİNDEN İHMAL İDDİASI

Kırklarelili Bilgisayar Öğretmeni 30 yaşındaki Ümit Nalbant'ın nişanlısı Eda İrkin'in annesi, damadının ölümünde ihmal olduğunu iddia etti. Acılı kayınvalide, "Özürlü çocuklar. Nasıl onları idare etsin? Gitmiş kurtarmaya. Kendisini de feda etti kurtarırken. Genç yaşta toprağa verdik. Yazık. Ne ümitlerle gitmişti oraya. Düğünümüz olacaktı Ağustos ayında. Tabi ki ölümünde ihmal var. Oraya bayrak asılacaktı girilmez diye. İspanya bu nereden bilsinler. Özürlü kişiler" ifadelerini kullandı.

Dün akşam saat 19.25 sıralarında Atatürk Havalimanı'nın kargo bölümünden cenazelerini teslim aldıklarını dile getiren Ümit Nalbant'ın kuzeni Kaan Nalbant ise, "Cenazemizi önce Kırklareli Devlet Hastanesi'ne oradan da memleketimiz olan Kavaklı'ya getirdik. Diğer ölen kardeşlerimizin de hepsinin mekanı cennet olsun. Çok üzgünüz, böyle olmasını istemezdik ama takdiri ilahi yapacak bir şeyimiz yok. Bütün Türkiye'nin ve Milli Eğitim'in başı olsun. Ümit öğrencilerini kurtarmak için kendisi de denize girmiş. Ama kendisi de görgü tanıklarının ifadelerine göre büyük bir dalgaya kapılarak, onu da almış götürmüş" diye konuştu.

Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak tarafından Kavaklı beldesi meydanında kıldırılan cenaze namazının ardından Kırklarelili genç öğretmen, belde mezarlığında toprağa verildi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Çanakkale Gelibolu İspanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title