Haberler

İspanya'da Boğulan Balıkesirli Gencin Ailesi Yasta

Ab projesi kapsamında Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden İspanya'ya giden ve Malaga kentinde denizde boğularak ölen 3 işitme engelliden Balıkesirli 18 yaşındaki Serdar Fidan'ın ailesi, acı haberle yıkıldı.

Ab projesi kapsamında Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden İspanya'ya giden ve Malaga kentinde denizde boğularak ölen 3 işitme engelliden Balıkesirli 18 yaşındaki Serdar Fidan'ın ailesi, acı haberle yıkıldı. Aile, şimdi cenazeyi beklemeye başladı.

Yatılı Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden AB'nin engelli bireylere dönük istihdam edilebilir mesleki becerileri kazandırma projesi kapsamında İspanya'nın Marbella kentine giden gruptan bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbant ile öğrencilerden Şakir Çelik ve Serdar Fidan'ın denizde boğularak ölmesi büyük üzüntü yaşattı. Serdar Fidan'ın ölüm haberini alan Balıkesirli iki çocuklu Günnur- Ahmet Fidan çifti, yıkıldı. Gözyaşı döken 40 yaşındaki Günnur Fidan ağıtlar yaktı. Acılı anneyi, yakınları ve komşuları teselli edilmeye çalıştı. Torununun ölümü üzerine büyük üzüntü yaşayan dede Cemali Fidan'ın tansiyonu çıktı. Sağlık görevlileri yaşlı adamla yakından lgilendi.

'GİRİLMEYECEK YERE GÖTÜRMÜŞLER'

Tek oğlunun ölümüyle adeta yıkılan bir plastik fabrikasında işçi olan baba 43 yaşındaki Ahmet Fidan, "Oğlumla en son 4 Nisan'da İspanya'ya giderken görüşmüştüm. İspanya'dan dönüşünü bekliyorduk. Serdar denizi severdi ama girilmeyecek yere götürmüşler" dedi.

Serdar'ın amcası Ramazan Fidan, "Geziye katılanların girdiği plajdan farklı bir plajda denize girmişler. Sörfçülerin kullandığı bir alanmış. Bir saat kadar denizde kalmışlar. Büyük bir dalga gelmiş, üçünü almış. Bir öğrenci de ağır yaralı olarak kurtulmuş. Serdar bu yıl mezun olacaktı. Acımız çok büyük" diye konuştu.

VALİ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN ZİYARET

Ailenin Karaoğlan Mahallesi Kız Ortaokulu Sokak'ta bulunan evini ziyaret eden Vali Mustafa Yaman, acılı aileye başsağlığı diledi. Vali Yaman, evin önüne taziye çadırı kurulması için talimat verdi.

Karesi Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay da ailenin tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendi. Amca Mahmut Taban, "Bu acı günde devleti yanımızda görmek bizim için teselli oldu" dedi.

Öte yandan Serdar Fidan'ın 4 yıl önce Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne başladığı ve bu yıl mezun olacağı öğrenildi. Serdar Fidan'ın ölüm haberinin 7 yaşındaki kız kardeşi Tuğba Fidan'a söylenmediği belirtildi.

Serdar Fidan'ın cenazesinin yarın Balıkesir'de toprağa verilmesi bekleniyor. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Ahmet Fidan Çanakkale İspanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title