Haberler

    İspanya'da 76 Şehir 1 Mayıs'ı Kutladı

    1 Mayıs İşçi Bayramı, İspanya'nın iki büyük işçi sendikası CCOO ve UGT'nin çağrılarıyla 76 kentte yapılan gösterilerle kutlandı.

    1 Mayıs İşçi Bayramı, İspanya'nın iki büyük işçi sendikası CCOO ve UGT'nin çağrılarıyla 76 kentte yapılan gösterilerle kutlandı.

    Sendika başkanları, düzenledikleri basın toplantısında, gelecek haziran ayında erken seçime gidecek ülkenin içinde bulunduğu siyasi belirsizliğe dikkati çekti.  İspanya'da ekonomik krizin etkisiyle sağ görüşlü hükümet tarafından çıkartılarak 2012 ve 2014 yıllarında yürürlüğe giren iş yasalarının hemen kaldırılmasını isteyen işçi sendikaları, istihdam yaratmak için siyasetçilere "açık ve direkt adımlar atmaları" çağrısında bulundu. Konuşmalarda, " 1 Mayıs, siyasi partilerin işçilerin sosyal durumu üzerine ciddi tartışma açmasına vesile olmalıdır." denildi.

    CCOO ve UGT'nin birlikte hazırladığı manifestoda, "devlet ve özel sektör kurumlarının ekonomik kriz nedeniyle uyguladığı kemer sıkma politikalarının, işten çıkartılmaların tamamen son bulması, olabilecek en kısa zamanda iş ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi, hakların iade edilmesi, düzenli istihdam yaratılması, mevcut iş yasalarını ortadan kaldıracak gerçek mali reform yapılması" talep edildi.

    Bu arada istatistiklere göre, İspanya, Yunanistan ile Avrupa'da işsizliğin en yüksek olduğu ülkelerin başında gelmeye devam ediyor. Eurostat'ın verilerine göre, Avrupa'da işsizliğin en yüksek olduğu 10 bölgeden 6'sı İspanya'da, 4'ü Yunanistan'da bulunuyor. Son 5,5 yıldır işsizlik oranının yüzde 20'nin üzerinde olduğu İspanya, ülke tarihinde ilk defa bu kadar uzun süren bir işsizlik sorunu ile mücadele ediyor. 29 Nisan'daki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Luis de Guindos, istikrar programının devam etmesi halinde 2019 yılında işsizliğin yüzde 15 civarında olmasını öngördüklerini açıkladı.

    KRİZ İŞÇİ SENDİKALARINI DA BİTİRDİ

    Öte yandan İspanya'nın yüksek tirajlı sol görüşlü gazetesi El Pais'in "1 Mayıs İşçi Bayramı"na atfen bugün verdiği haberde, "Ekonomik kriz, işçi sendikalarını da bitirdi" görüşünü savunması dikkat çekti. Yapılan yorumda, "İspanya'daki ekonomik kriz, iş dünyasında yüzünü çok sert gösterdi. Krizin başladığı 2008 yılından bu yana milyonlarca kişi işini kaybetti. Son iki yıldır ekonomide görülen toparlanmaya rağmen şimdiye kadar işini kaybedenlerin yarısı bile yeni iş bulabilmiş değil. Bu zor tablo sendikaları da etkiledi. Sendikalar, üye, finansman, prestij, güvenilirlik ve şirketlerde temsilci kaybetti. 2014 sonları ve 2015 başlarında bazı sendika liderlerinin adlarının yolsuzluk soruşturmalarında geçmesi de sendikalarda tam bir erozyona neden oldu. 2008 yılına gelindiğinde rekor denilebilecek oranda yaklaşık 3 milyon sendika üyesi bulunurken, 7 yıl sonra sendikaların toplam üyesi 2 milyon 360 bine kadar düştü." ifadesi kullanıldı.

    İspanya'daki 1 Mayıs gösterileri olaysız geçti.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Yunanistan 1 Mayıs İspanya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title