Haberler

İspanya'da 3 Türk'ün Boğulması

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Vekili Ertan Göv ve beraberindeki öğretmenler, İspanya'da denizde boğulan öğretmen Ümit Nalbant'ın (29) mezarını ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Vekili Ertan Göv ve beraberindeki öğretmenler, İspanya'da denizde boğulan öğretmen Ümit Nalbant'ın (29) mezarını ziyaret etti.

Göv ve öğretmenler, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden AB'nin, "Erasmus Plus" programıyla 5 Nisan'da Marbella'ya giden ve 13 Nisan'da denizde boğularak hayatını kaybeden Nalbant'ı, Kavaklı Beldesi'ndeki mezarının başında andı.

Mezarlıkta dua eden Göv ve beraberindekiler, daha sonra Nalbant'ın babası Hasan ile annesi Sübiyan Nalbant'ı, evinde ziyaret etti.

Ertan Göv, burada yaptığı konuşmada, acı olayla tüm Türkiye'nin yasa boğulduğunu belirterek, "İnşallah mekanları cennet olur. Başımız sağolsun. Bu konularda kelimeler kifayetsiz kalıyor. Acımız büyük. Çocuklarımız eğlensinler, paylaşsınlar diye oraya gönderdik" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da Nalbant'ın çok başarılı bir öğretmen olduğunu ifade etti.

Ziyaret sırasında Nalbant'ın annesi ve babasının zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

İspanya'da yaşanan olayda, işitme engelli öğrenciler Serdar Fidan ve Şakir Çelik ile öğretmen Ümit Nalbant boğulmuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Gelibolu İspanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title