Haberler

İspanya'da 3 Türk'ün Boğulması

İspanya'nın güneyindeki Marbella kentinde denizde boğulan ikisi işitme engelli öğrenci, biri öğretmen üç Türk vatandaşının cenazelerinin en erken yarın Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi.

İspanya'nın güneyindeki Marbella kentinde denizde boğulan ikisi işitme engelli öğrenci, biri öğretmen üç Türk vatandaşının cenazelerinin en erken yarın Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi.

Trajik olay sonrası Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün otopsi işlemleri ve bürokratik yazışmaların tamamlanması öngörülüyor. Büyükelçilik yetkilileri, cenazelerin en erken yarın THY uçağı ile Türkiye'ye gönderilebileceğini bildirdi.

Boğulmak üzereyken kurtarılan 18 yaşındaki Hurşit Özbay ise dünden beri "Costa del Sol" hastanesinde yoğun bakımda tutuluyor. Özbay'ın sağlık durumunun halen kritik olduğu belirtildi.

Avrupa Birliği'nin "Erasmus Plus" kapsamındaki "Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Beceriler Kazandırma" programı çerçevesinde 5 Nisan'da Marbella'ya gelen 10 işitme engelli öğrenci ile iki refakatçi öğretmenden oluşan Türk grubun, olaydan dolayı hala büyük bir üzüntü ve şok içinde olduğu öğrenildi.

Olayın nasıl meydana geldiğine dair edinilen bilgiye göre, Türk öğrenci grubu öğle yemeğinden sonra güneşlenmek için Marbella kent merkezi yakınlarındaki "La Venus" plajına gitti. Birkaç öğrenci, burada "ayaklarını denize sokmak için" suya girdiği sırada denizin birden derinleşmesiyle dalgalara kapıldı.

Olaya şahit olan bir İspanyol, "İlk başta ne olduğunu anlayamadık. Bir grup elleriyle işaret yapıyordu daha sonra hamakta olan bir kadın bağırmaya başlayınca olayın ciddiyetinin farkına vardık. İlk başta yüzdüklerini sanıyorduk, boğulduklarını düşünmedik" şeklinde konuştu.

Marquez adlı bir İspanyol vatandaşı ise "Bu herkesin başına gelebilirdi. Plaj doluydu. Gelgit dalgalarının ciddi bir sorun olduğu bu plajda cankurtaran olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Aynı plajda son iki yılda iki kişinin daha benzer bir şekilde boğularak hayatlarını kaybettiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İspanya Madrid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title