Haberler

İspanya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Önem Verdiği Projeyi İptal Etti

Güncelleme:

İspanya Türkiye ile gerçekleştirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önem verdiği, "Medeniyetler İttifakı Projesi'ni" rafa kaldırdığını açıkladı.

İspanya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın büyük önem verdiği ve kurucu üyesi olduğu "Medeniyetler İttifakı Projesini" tamamen rafa kaldırma kararı aldı.

"ÖNEMİNİ YİTİRMİŞTİR" GEREKÇESİ İLE KALDIRILDI

Eski İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan ile ortaklaşa başlatılan Medeniyetler İttifakı projesine işbaşındaki İspanyol hükümeti, "önemini yitirmiştir" gerekçesi ile 'ilgi gösterilmesin' talimatı verdi.

ULUSAL GÜVENLİK STRATEJİSİ DÖKÜMANLARINDAN DA ÇIKARILDI

2011 senesinde Ulusal Güvenlik Stratejisi'ne dahil edilen Medeniyetler İttifakı Projesi'nin güncellenen dökümandan da çıkarıldığı öğrenildi. Özellikle İktidardaki sağcı Halk Partisi (PP) milletvekillerinin son zamanlarda şiddetlenen dini kaynaklı terör olaylarından son derece rahatsız olduğu ve böyle bir dönemde medeniyetler ittifakından bahsetmenin yanlış olacağı tezi savunduğu belirtiliyor. Türkiye 'nin büyük önem verdiği bu projeden İspanya'nın yeterli ilgi göstermemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için büyük bir hayal kırıklığı oluşturabileceği ileri sürülüyor.

SEÇMENLERE VAKİT AYIRMAK İÇİN ZİRVEYİ İPTAL EDECEK

Bu arada Türkiye ve İspanya arasında 2009 yılından beri düzenlenen Hükümetlerarası Zirve Toplantıları'nın altıncısı için İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un tarih bulmakta güçlük çektiği kaydedildi. 2015 yılında yoğun bir seçim dönemine giren ve gerçekleştirdiği icraatlarla halkın büyük tepkisini toplayan başbakan Rajoy'un seçmenlere vakit ayırabilmek için bu zirveyi iptal etmek istediği öğrenildi.

İKİLİ İLİŞKİLERDE SIKINTI YAŞANABİLİR

Türkiye ile ekonomik ilişkilerde altın yılını yaşayan İspanya'nın Medeniyetler İttifakı'ndan sonra hükümetler arası zirve toplantısını da rafa kaldırılması durumunda ikili ilişkilerde büyük sıkıntılar yaşayacağını vurgulayan diplomatlar bu zirvenin seçim yılı bile olsa gerçekleşmesi için büyük çaba sarf ediyorlar.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Jose Luis Rodriguez Zapatero Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İspanya Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (87)

YOBAZ TERBİYECİSİmobilWeb@haberler.com:

İspanyayı tebrik ederim.. Medeniyetler ittifakı medeni insanlarla yapılır..

15
35
yanıtYanıtla
İSPARTALI:

O PROJEYİ UZUN ADAM BİLE ÇOTAAAAAN UNUTTU, KÖPRÜNÜN ALTINDAN ÇOK SULAR AKTI; HERİFİN, ALEVİ, ERMENİ, KÜRT, ELVAN, PARALEL, BİT VE BÖCEK PROJELERİ DOĞDU. BİR DE 17-25 ARALIK PROJELERİ VARDI Kİ GÜNDÜZ MEYDANLARDA BAĞIRMAK İÇİN, GECE, ÜÇ-BEŞ YÜZ KİŞİYLE YALAN ÜRETİYOR. . . .

40
10
yanıtYanıtla
az kaldımobilWeb@haberler.com:

Eger siz birseyleri dogru yapiyorsaniz emin olun sizi istemiyen cok olacaktir. Kardeslerim arkadaslarim buyuklerim. Lutfen artik uyanin. Su ak parti dusmanligindan arinin. Birleselim guclenelim. Bize ayrimci gozuyle degil imrenerek baksinlar. Ben ak partici oldugum kadar bi o kdar chp bi o kdar mhp ciyim. Ulkemin partisiler. Rant ugruna birbrmzi heba etmiyelim. Ispanya bize dost olsa ne olmasa ne. Avrupa birligine girsek ne girmesek ne. Artik millet avrupadan kacarken biz neyin cabasindayiz. Ekonomimiz bircogundan iyi. Gelin birlikte calisalim uretelim TURKIYENIN bakin turklerin demiyorum.. TURKIYENIN TURKIYEDEN BASKA DOSTU YOKTUR..

21
21
yanıtYanıtla
kabiliyetsiz adammobilWeb@haberler.com:

Uzerine aldigi tum isleri eline yuzune bulastiran yeteneksiz bir insan bizim basimizdaki bu adam. Ne yapsin ispanyol..

13
27
yanıtYanıtla
ismailMobil-ANDROID:

helal olsun ıspanya,

21
17
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Turkiyeyi Akp temsil ettigi surece ve laiklikten uzaklastigimiz surece daha neler olacak neler.

13
24
yanıtYanıtla
Murat:

Avrupada yasayan birisi olarak MEDENIYET bizde kardesim. . . . . neyin ittifaki kurulcak.

23
11
yanıtYanıtla
leon:

bu saatten sonra kesinlikle türkiye avrupa birliğine girmek gibi düşüncede olmasın kesinlikle almayacaklar müslümanlar ve hristiyanlar artık tam düşman oldular. . . .

32
2
yanıtYanıtla
75 ardahanMobil-IOS:

Her gecen gun medeniyetten uzaklasan bir turkiye tablosu ile karsi karsiyayiz. O kadar sevdigin (din kardeslerinden) hangisi seni destekliyor. Hangisi sana bir yardim eli uzatti bugune kadar. Madem bunlar senin dinkardeslerin 2 milyon suriyeliye devlet kapisini actigin gunden beri birtanesi maddi manevi yardim ettimi.

15
18
yanıtYanıtla
KADDAFI:

ESPONYALA ACIZ ISPANYA AB NIN KUKLASI OLMUSLAR ZAVALLI ISPONYOLA

26
4
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title