Haberler

İSO İkinci 500'e Kahramanmaraş'tan 8 Şirket Girdi

Güncelleme:

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, kentteki 8 şirketin İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girdiğini söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, 2 milyar doları geçen dış ticaret hacmi, 5 milyar dolar sanayi üretimi, 4 milyar dolar kredi hacmi ve 5 milyar dolar reel sektör yatırımın bulunduğu Kahramanmaraş'taki 8 şirketin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girerek önemli bir başarı elde ettiğini belirtti. Karaküçük, geçen yıl da 8 şirketin listeye girdiğini hatırlatarak, "Türkiye'nin önemli sanayi merkezleri arasına giren Kahramanmaraş İSO İkinci 500'de 2013'e göre aynı seviyede kalarak bu yıl 8 şirketimiz girmiştir. Son yıllarda yaptığı yatırım atağı ile ülkemizin önemli üretim merkezlerinden birisi olmuş ve ciddi bir büyüme eğilimi yakalamıştır. Rekabet gücümüzü ve zenginleşmeyi ancak bu şirketlerin sayısını artırarak sağlayabiliriz. Büyük şirketler arttıkça istihdam ve ihracatımız da aynı oranda yükselecektir" dedi.

Karaküçük, listedeki sayının arttırılması için daha fazla gayret sarf edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Sanayi Odası Kemal Karaküçük Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title