Haberler

İso Heyeti Kastamonu'da

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, 70 kişilik heyetle Abana ilçesini ziyaret etti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, 70 kişilik heyetle Abana ilçesini ziyaret etti.

Sabahat- Mesut Yılmaz Meslek Yüksek Okulu'nu gezen Bahçıvan, burada yaptığı konuşmada, İSO meclis üyesi Ender Yılmaz ve ailesi tarafından yaptırılan okulun, gelecek nesillere bırakılabilecek en güzel hatıra olduğunu söyledi.

Okulun en ince detayı düşünülerek inşa edildiğini ifade eden Bahçıvan, şöyle konuştu:

"Açılışına muhtelif sebeplerden dolayı katılamadığımız meslek yüksek okulunu şimdi gezme fırsatı bulduk. Eğitim, bir insanın çıktığı topraklara bırakabileceği en önemli eserlerin başında geliyor. Ne mutlu ki Sabahat teyzeye ve Mesut amcaya böyle evlatlar yetiştirmişler. İnşallah bu eğitim kurumu, hem Abana'ya hem Kastamonu'ya hem de ülkemize yetişmiş elemanları, eriştirme noktasında fırsatlar sunacak. Bu tip kurumlar, özellikle de bir sanayicinin vizyonuyla, onun gayretleri ve alt yapısıyla oluşturulmuş kurumlar son derece önemli."

İş adamı Ender Yılmaz da okulun 2 bin öğrenci kapasiteli olduğunu vurgulayarak, "Anne ve babamızın adını bir eğitim yuvasına verdik. Bu bir şanstır. Böyle bir eğitim yuvasını kazandırdığımız için çok mutluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından İSO Başkanı Bahçıvan, iş adamı Ender Yılmaz'a ziyaretin anısına plaket verdi.

İlçeyi gezen heyete, Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan ile Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri eşlik etti. - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Sanayi Odası Mesut Yılmaz Kastamonu Abana Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title