Haberler

İsmi Fetö Davasıyla Anılan Atso Meclis Başkanı Çarkgil İstifa Etti

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil'in görevinden istifa ettiği bildirildi. Çarkgil hakkında yaklaşık 3 ay önce Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında dava açılmıştı.

Kentte geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan ve açılan davada 129 sanıktan biri olan Mehmet Çarkgil istifa etti. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar merkezli 7 ilde 22 Nisan'da başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye finansman sağladığı iddia edilen, aralarında avukat ve iş adamlarının da bulunduğu 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, 28 kişi gözaltına alınmıştı. Yakalanarak hakim karşısına çıkarılan kişiler arasında Çarkgil de vardı. Çarkgil, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmış ve hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi ile açılan davada tutuksuz yargılanıyordu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title